Търсене в този блог

четвъртък, 20 април 2017 г.

Печени зеленчуци по Италиански

    Лесни за приготвяне, много ароматни и вкусни печени зеленчуци по Средиземноморски. Букет от подправки, много чесън, качествен зехтин и Пармезан. Това е всичко, което е необходимо, за да приготвите перфектната зеленчукова гарнитура за минути. Можете да я поднесете с риба или пиле. Спрях се на тиквички, бейби картофи, гъби, чери домати и чесън.


Продукти:

2 тиквички
1 кг. малки, пресни картофки
200 г гъби
10 скилидки чесън
100 г чери домати
1/2 ч.л. суха мащерка
1/2 ч.л. сух риган
черен пипер
сол
60 г настъргано сирене Пармезан
50 мл. зехтин
2 стръка прясна мащерка


Загрейте фурната на 220 градуса.
Измийте зеленчуците. Тиквичките и картофките без да ги белите. Нарежете ги на парчета. Картофките, чесъна и чери домати оставете цели. Сложете ги в купа. Поръсете ги със сухите подправки, солта, пипера и ги полейте със струя зехтин. Объркайте ги добре и ги изсипете в тава, покрита с хартия за печене. Поставете отгоре два стръка прясна мащерка. Печете зеленчуците до омекване и хрупкава коричка около 30 минути. 
Извадете ги и още топли ги поръсете с настърган Пармезан.
Поднесете ги с печени на тиган пилешки пържолки от бут.

Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Не разваляйте чудесния вкус на зеленчуците с пармезан.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вкусът не се разваля. Напротив! Обогатява се! :)

      Изтриване
  2. Ани,
    правя подобни гарнитури и аз - печени на фурна или задушени на пара или в бързоварка зеленчуци.Не ползвам пермезан.Но понякога когато имам гости ако желаят настъргват различни сирена , но след топлинната обработка на зеленчуците.Получава се перфектна гарнитура по този начин.Чудесни са и твоите зеленчуци и гъби.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Много ароматно и леко пролетно ястие, Ани! Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно ястие, само реших да не слагам Пармезан.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сигурна съм, че и без пармезан са били много вкусни.

      Изтриване