Търсене в този блог

неделя, 31 декември 2017 г.

Шпикован свински джолан

Честита Нова 2018 Година приятели!
Пожелавам Ви здраве, щастие, изпълнени мечти и незабравими мигове с най-любимите Ви до сърцето хора. 


Продукти:

2 кг обезкостен, свински джолан
2 моркова
3 глави чесън
200 мл. червено вино
3 стръка прясна мащерка
3 стръка пресен розмарин
3 листа дафинов лист
1 с.л. Дижонска горчица
1 с.л. червен пипер
черен пипер
сол
50 мл. зехтин
50 г масло


Почистете месото от мазнини. Почистете едната глава чесън на отделни скилидки. Направете малки разрези в месото с острието на ножа и пъхнете скилидките чесън безразборно. 
Поръсете със сол, чесън пипер и червен пипер. Намажете месото с горчицата, полейте със зехтин. Обелете и нарежете два моркова на кръгчета, а останалите две глави чесън разрежете през средата и ги сложете на две половини в гювеча. 


Поставете вътре дафиновите листа, мащерката и розмарина на стръкчета. Полейте с червеното вино и затворете капака. 
Печете на 200 градуса един час, след което намалете на 160 градуса, отворете капака и сложете няколко парченца масло върху месото, полейте с бульона, след това затворете капака и печете на бавен огън още два часа, до готовност.


Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Разкошно е!
    Честита да е Новата Година, Ани!
    Бъди щастлива!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз не виждам бульон в продуктите? Откъде дойде този бульон :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, имам предвид бульона от самото месо по време на печене. С него да облеете с лъжица месото.

      Изтриване