Търсене в този блог

вторник, 12 февруари 2019 г.

Печен Камамбер в хлебна пита със сладко от горски плодове

    Представете си как сте събрали приятели на трапезата у дома, сипвате им чаша бяло вино за наздраве и им поднасяте това чудесно предястие - Печен Камамбер в хлебна пита със сладко от горски плодове и мащерка. Вече сте ги впечатлили! Понася се аромат на стопен, уханен Камамбер, мащерка и хрупкава  коричка хляб. Сиренето се стопява и потича, за да го загребете с хрупкавия хляб и да му се насладите. А най-хубавата част е, че не е необходимо да си приготвяте хляба сами, защото той е внимателно изпечен, собствено производство в пекарните на BILLA. Съдържа само натурални съставки и никакво ГМО, а разнообразието от хлябове ще впечатли и най-капризното небце.



Продукти:

пълнозърнест, кръгъл хляб BILLA пекарна
1 бр. сирене Камамбер
1 ч.ч. сладко от горски плодове
прясна мащерка
20 мл. зехтин

Загрейте фурната на 200 градуса.




Изрежете с нож за хляб капачето на хляба.


Поставете отгоре сиренето Камамбер и очертайте с върха на ножа сиренето.


Изрежете кръгла дупка, с диаметъра на сиренето и с помощта на супена лъжица издълбайте вътрешността, без да стигате до дъното. С нож направете разрези на страничния ръб, така че да си подготвите хапки.


Поставете вътре сиренето, така че цялото да влезе в дупката. Намажете го отгоре със сладкото от горски плодове и поръсете с прясна мащерка.


Полейте със струя зехтин.


Печете на силно загрята фурна 40-45 минути. На средата на времето покрийте с фолио.


Поднесете и консумирайте топло. 

Да ви е сладко!

P.S. Пекарите на BILLA са сертифицирани от МОН и обучени от Съюза по хранителната промишленост. Те са само от натурални съставки, като пресен и топъл хляб се вади от пекарните на всеки 30 минути.

2 коментара:

  1. Цяла вечер чета рецептите Ви, тук вече ми потекоха лигите. Божественярски :* вкусно изглежда.

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна идея, наскоро си похапвах камембер с препечена филийка и сладко от различни летни плодове, но това ще е по-добре, което предлагаш.

    ОтговорИзтриване