Много обичам ореховки. Наскоро ги опитах на един повод и не можах да се въздържа да не ги приготвя у дома. Толкова са лесни и вкусни, че човек неусетно злоупотребява. Хубавото е, че нямат брашно, съдържат съвсем малко захар и не се ползва миксер за приготвянето им. Това ги прави толкова примамливи и апетитни :) Хрупкави отвън и мекички отвътре, тези ореховки ще ви станат любими :)
Продукти за 34 бр.:
300 г сурови орехи
белтък от 1 голямо яйце (L размер)
60 г кафява захар
1/2 ч.л. канела
ванилен екстракт
Загрейте фурната на 200 градуса.
Почистете внимателно орехите и ги смелете на по-едро. В купа сложете белтъка, добавете захарта и го разбийте на ръка, с бъркалка, докато стане на гъста смес. Не е необходимо да ползвате миксер.
Сложете подправките - ванилия и канела и на финала добавете орехите. Разбъркайте добре.
Покрийте тава с хартия за печене и леко я намажете с масло.
Загребете с чаена лъжица от сместа и оформете ореховка в тавата. По същия начин направете и останалите ореховки.
Печете на 200 градуса 13 минути, след това охладете.
Да ви е сладко!
Страхотни ореховки, бързи и много вкусни! Поздравления за рецептата!
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря Веси. Да са ви сладки :) Аз постоянно се навъртам около чинийката :)))
Изтриванеo, това са марокански ореховки гриба. чудесни са, аз слагам и по половин орех отгоре.
ОтговорИзтриванеАни,
ОтговорИзтриванемного лесни и вкусни ореховки.Страхотни са, много красиво изглеждат.
Поздрави !
Това е разкош!
ОтговорИзтриванеМного лесни и вкусни ореховки! Почерпих майка ми и от дума на дума стана ясно, че сме братовчедки ������ Вече имам и книгата. Поздравления, страхотна е! Поздрави от Варна!!!
ОтговорИзтриванеЗдравей Анахид, братовчеди сме да. :))) Поздрави на цялото семейство. Не съм ви виждала от деца.
ИзтриванеБлагодаря, ще предам! Поздрави и от леля Луиза :)
ИзтриванеВъзможно ли е да се замени кафявата захар с бяла
ОтговорИзтриванеДа, можете да я замените.
Изтриване