Търсене в този блог

сряда, 13 февруари 2019 г.

Лесни и вкусни ореховки

    Много обичам ореховки. Наскоро ги опитах на един повод и не можах да се въздържа да не ги приготвя у дома. Толкова са лесни и вкусни, че човек неусетно злоупотребява. Хубавото е, че нямат брашно, съдържат съвсем малко захар и не се ползва миксер за приготвянето им. Това ги прави толкова примамливи и апетитни :) Хрупкави отвън и мекички отвътре, тези ореховки ще ви станат любими :) 



Продукти за 34 бр.:

300 г сурови орехи
белтък от 1 голямо яйце (L размер)
60 г кафява захар
1/2 ч.л. канела
ванилен екстракт


Загрейте фурната на 200 градуса.
Почистете внимателно орехите и ги смелете на по-едро. В купа сложете белтъка, добавете захарта и го разбийте на ръка, с бъркалка, докато стане на гъста смес. Не е необходимо да ползвате миксер. 


Сложете подправките - ванилия и канела и на финала добавете орехите. Разбъркайте добре. 


Покрийте тава с хартия за печене и леко я намажете с масло.
Загребете с чаена лъжица от сместа и оформете ореховка в тавата. По същия начин направете и останалите ореховки.


Печете на 200 градуса 13 минути, след това охладете. 



Да ви е сладко!

10 коментара:

  1. Страхотни ореховки, бързи и много вкусни! Поздравления за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря Веси. Да са ви сладки :) Аз постоянно се навъртам около чинийката :)))

      Изтриване
  2. o, това са марокански ореховки гриба. чудесни са, аз слагам и по половин орех отгоре.

    ОтговорИзтриване
  3. Ани,
    много лесни и вкусни ореховки.Страхотни са, много красиво изглеждат.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Много лесни и вкусни ореховки! Почерпих майка ми и от дума на дума стана ясно, че сме братовчедки ������ Вече имам и книгата. Поздравления, страхотна е! Поздрави от Варна!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Анахид, братовчеди сме да. :))) Поздрави на цялото семейство. Не съм ви виждала от деца.

      Изтриване
    2. Благодаря, ще предам! Поздрави и от леля Луиза :)

      Изтриване
  5. Възможно ли е да се замени кафявата захар с бяла

    ОтговорИзтриване