В днешно време бабите работят наравно с нас и са далеч по-ангажирани, затова тази роля е поета от майката. Искам да събудя сетивата на децата, да ги вдъхновя и да ги накарам да обикнат готвенето, защото то развива въображението и учи на прецизност и усещане за вкус. Надявам се като пораснат, да запазят в сърцето си спомена за прекараното време в кухнята с мама. Докато готвим, се смеем, общуваме заедно и се забавляваме. Е, разбира се, цапаме, но затова е важно да имаме подходящ помощник под ръка. Днес с голямата ми дъщеря Аида приготвихме чудесен ябълков сладкиш, част от предизвикателството #EnjoyTogether на Somat и Pur.
Изненадата е, че един от вас има възможност да спечели два ваучера за кулинарен курс по избор, който да сподели със свой близък. Условието за участие е да качи своя снимка в Instagram с любим човек в кухнята. Необходимо е да ползвате хаштага на кампанията #EnjoyTogether и да тагнете Вкуснотека. Повече информация за условията можете да откриете тук: bit.ly/termsvkusnoteka.
Сладкишът е много сочен и влажен и напомня клафути.
Продукти:
6 бр. червени ябълки
сокът от 1 лимон
1 ч.л. канела
2 бр. яйца
75 г захар
100 мл. прясно мляко
50 г масло
80 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
Загрейте фурната на 200 градуса.
Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в купа и ги полейте с лимон сок. Поръсете с канела.
Затоплете млякото на котлона, заедно с 50 г масло, докато се стопи. Охладете.
В друга купа разбийте яйцата, заедно със захарта, до пухкавост.
Смесете в чаша брашното, бакпулвера и солта и ги изсипете в яйчената смес. Разбъркайте всичко добре с миксер. Добавете млякото и маслото и накрая сложете кубчетата ябълки.
Разбъркайте с лъжица и изсипете сместа в предварително намазана с масло форма за пай.
Печете на 200 градуса 45-50 минути, до готовност.
Да ви е сладко!
P.S. Повече подробности за кампанията #EnjoyTogether можете да откриете на www.pur.bg и www.somat.bg.
P.S. Повече подробности за кампанията #EnjoyTogether можете да откриете на www.pur.bg и www.somat.bg.
Няма коментари:
Публикуване на коментар