Моето семейство много обича аромата на домашно изпечени бисквитки и сладки по Коледа. Домът ухае прекрасно и се създава усещане за уют и топлина. Тази година реших да приготвя трицветни Коледни бисквитки с вкус на ванилия, какао и Нутела. Изглеждат много красиво и са също толкова вкусни. Тестото приготвих от предната вечер и го поставих в хладилника да се стегне. На другата сутрин оформих малките, сладки топчета и изпекох бисквитките. Красивия тъмно кафяв цвят постигнах с натуралното, премиум какао на dr. Oetker, светло кафявия с Нутела, а белият е ванилен.
250 г меко масло
170 г пудра захар
90 г яйца (1 и 1/2 яйца)
1 ампула есенция ванилия dr. Oetker
щипка сол
460 г брашно
40 г царевично нишесте dr. Oetker
20 г натурално, премиум какао dr. Oetker
50 г Нутела
Чукнете в купичка яйцата и ги разбийте с вилица.
Разбийте на слаба степен на миксера мекото масло и пудрата захар.
В останалата по-голяма част от сместа добавете ванилената есенция и 60 г от яйцата и разбъркайте.
Разделете сместа в голямата купа на две равни части. В едната добавете 20 г натурално какао.
В другата 1/3 от сместа сложете останалите 30 г яйце. Добавете и 50 г Нутела.
В отделна купа смесете брашното, солта и царевичното нишесте. Отмерете го. Трябва да бъде около 500 г. Разпределете го по равно между ванилената, какаовата и нутела смес по 166 г.
Разбъркайте трите смеси и оформете три топки тесто. Увийте го във фолио и го сложете в хладилника за през нощта.
На сутринта го извадете един час по-рано да се поотпусне.
Оформете малки топчета от около 4-5 г от трите цвята. Пуснете си хубава музика и го приемете като мисловна терапия :)
Загрейте фурната на 180 градуса.
Покрийте тава с хартия за печене.
Вземете в шепа и подредете едно до друго последователно едно тъмно, едно бяло и едно светло кафяво топче, след това отново едно тъмно, едно бяло и едно светло кафяво. Оформете го като цвете. Леко притиснете с ръце. Сложете го в тавата и притиснете с длан. По същия начин оформете и останалите бисквитки и ги разположете на разстояние една от друга.
Печете до готовност около 20-25 минути първата тава и по 20 минути следващите, защото фурната ще се е загряла вече добре.
Да ви е сладко!
Интересни сладки.
ОтговорИзтриванеМного са вкуснииии! Току що ги приготвихме! Заредете се с търпение и започвайте! Благодаря за рецептата! Весели празници!
ОтговорИзтриванеДаа необходимо е търпение, но са страхотни наистина :) Благодаря ви Тони
Изтриване