Очарованието на студеното, зимно време е ние сами да си създадем домашен уют. Тези вкусни таханови бисквитки забърках буквално за 5 МИНУТИ, докато чаках децата да свършат английски, за да ги прибера. Ако имате съставките се приготвят на мига. Прибирате в хладилник за час, оформяте и печете. Ухаят чудесно и са много вкусни. Трудно ги спасих, като се прибраха веднага ги нападнаха :) Ако и Вие като мен обичате тахан по-долу можете да видите още вкусни рецепти с него.
Продукти:
75 мл. сусамов тахан
1 яйце
100 г кафява или бяла захар
ванилена есенция
5 с.л. кокосово масло
1 кафяна чаша бадемово мляко
225 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
щипка сол
Смесете в блендер всички мокри съставки - тахана, яйцето, ванилената есенция, кокосовото масло, млякото и захарта. Разбийте до хомогенност.
В друга купа смесете сухите съставки - брашно, бакпулвер, канела и сол. Объркайте всичко и омесете меко тесто. Увийте го във фолио и го оставете за час в хладилника да стегне.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Покрийте тава с хартия за печене. Оформете топчета с големината на орех и леко ги притиснете, за да се сплеснат.
Печете до готовност около 20 минути. Оставете ги да изстинат върху решетка.
Да ви е сладко!
Ако и Вие като мен обичате тахан опитайте някоя от другите ми рецепти с него:
За направата на тахановите бисквити, сусамовият тахан би ли могъл да се замени с друг ? Благодаря
ОтговорИзтриванеДа бихте могли да го замените с Лешников например.
ОтговорИзтриванеА дали бялото пшенично брашно би могло да се замени с някое безглутеново? И същото количество ли трябва да бъде?
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Според мен можете да опитате. Аз съм ги приготвяла досега само с бяло.
Изтриване