Търсене в този блог

сряда, 4 декември 2019 г.

Таханови бисквитки

    Очарованието на студеното, зимно време е ние сами да си създадем домашен уют. Тези вкусни таханови бисквитки забърках буквално за 5 МИНУТИ, докато чаках децата да свършат английски, за да ги прибера. Ако имате съставките се приготвят на мига. Прибирате в хладилник за час, оформяте и печете. Ухаят чудесно и са много вкусни. Трудно ги спасих, като се прибраха веднага ги нападнаха :) Ако и Вие като мен обичате тахан по-долу можете да видите още вкусни рецепти с него.



Продукти:

75 мл. сусамов тахан
1 яйце
100 г кафява или бяла захар
ванилена есенция
5 с.л. кокосово масло
1 кафяна чаша бадемово мляко
225 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
щипка сол

Смесете в блендер всички мокри съставки - тахана, яйцето, ванилената есенция, кокосовото масло, млякото и захарта. Разбийте до хомогенност. 

В друга купа смесете сухите съставки - брашно, бакпулвер, канела и сол. Объркайте всичко и омесете меко тесто. Увийте го във фолио и го оставете за час в хладилника да стегне.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Покрийте тава с хартия за печене. Оформете топчета с големината на орех и леко ги притиснете, за да се сплеснат. 


Печете до готовност около 20 минути. Оставете ги да изстинат върху решетка.


Да ви е сладко!

Ако и Вие като мен обичате тахан опитайте някоя от другите ми рецепти с него:

Бисквитки със сусамов тахан и сусам





Кекс с тахан, мляко и сусам



Сладкиш с ябълки и тахан




    Ще се радвам, ако харесвате, това което правя да го споделите с приятелите си чрез бутоните по-долу. Последвайте ме на страницата ми във Facebook или Instagram. За още повече вдъхновение можете да си закупите моята първа кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян" в книжарниците в цялата страна или онлайн с безплатна доставка.


















4 коментара:

  1. За направата на тахановите бисквити, сусамовият тахан би ли могъл да се замени с друг ? Благодаря

    ОтговорИзтриване
  2. Да бихте могли да го замените с Лешников например.

    ОтговорИзтриване
  3. А дали бялото пшенично брашно би могло да се замени с някое безглутеново? И същото количество ли трябва да бъде?
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен можете да опитате. Аз съм ги приготвяла досега само с бяло.

      Изтриване