Търсене в този блог

четвъртък, 12 декември 2019 г.

Ябълков сладкиш и ИГРА с награда кулинарен курс по избор

   Когато се замисля за детството си, нямам много ярки спомени, освен това, че живеехме в прекрасна къща с двор и играехме на воля с децата на наше приятелско семейство, тренировките ми по плуване и игрите пред блока с цялата тайфа. Може би едни от най-ярките спомени, които са се запечатали в съзнанието и сърцето ми, са моментите прекарани с моята баба Арсине в кухнята. 
  В днешно време бабите работят наравно с нас и са далеч по-ангажирани, затова тази роля е поета от майката. Искам да събудя сетивата на децата, да ги вдъхновя и да ги накарам да обикнат готвенето, защото то развива въображението и учи на прецизност и усещане за вкус. Надявам се като пораснат, да запазят в сърцето си спомена за прекараното време в кухнята с мама. Докато готвим, се смеем, общуваме заедно и се забавляваме. Е, разбира се, цапаме, но затова е важно да имаме подходящ помощник под ръка. Днес с голямата ми дъщеря Аида приготвихме чудесен ябълков сладкиш, част от предизвикателството #EnjoyTogether на Somat и Pur.   

Изненадата е, че един от вас има възможност да спечели два ваучера за кулинарен курс по избор, който да сподели със свой близък. Условието за участие е да качи своя снимка в Instagram с любим човек в кухнята. Необходимо е да ползвате хаштага на кампанията #EnjoyTogether и да тагнете Вкуснотека.  Повече информация за условията можете да откриете тук: bit.ly/termsvkusnoteka.
    Сладкишът е много сочен и влажен и напомня клафути. 



Продукти:

6 бр. червени ябълки
сокът от 1 лимон
1 ч.л. канела
2 бр. яйца
75 г захар
100 мл. прясно мляко
50 г масло
80 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол



Загрейте фурната на 200 градуса.

Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в купа и ги полейте с лимон сок. Поръсете с канела.


Затоплете млякото на котлона, заедно с 50 г масло, докато се стопи. Охладете.

В друга купа разбийте яйцата, заедно със захарта, до пухкавост. 


Смесете в чаша брашното, бакпулвера и солта и ги изсипете в яйчената смес. Разбъркайте всичко добре с миксер. Добавете млякото и маслото и накрая сложете кубчетата ябълки. 


Разбъркайте с лъжица и изсипете сместа в предварително намазана с масло форма за пай.


Печете на 200 градуса 45-50 минути, до готовност. 



Да ви е сладко!

P.S. Повече подробности за кампанията #EnjoyTogether можете да откриете на www.pur.bg и www.somat.bg.

Ще се радвам, ако харесвате, това което правя да го споделите с приятелите си чрез бутоните по-долу. Последвайте ме на страницата ми във Facebook или InstagramЗа още повече вдъхновение можете да си закупите моята първа кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян"  в книжарниците в цялата страна или онлайн с безплатна доставка.



Няма коментари:

Публикуване на коментар