Търсене в този блог

вторник, 25 януари 2022 г.

Италианско руло от тиквички с крема сирене и Прошуто

   Това е от онези рецепти, които нямам търпение да споделя с вас. Уникално вкусно руло от тиквички с крема сирене и Прошуто. Невероятно предястие, а защо не и основно ястие. Приготвя се изключително лесно, а е толкова ефектно. 

    Направих го за гости и останах очарована от резултата. Стои много добре като консистенция, реже се идеално на филии и е невероятно вкусно и леко.  Горещо ви го препоръчвам!


Продукти:

3 големи тиквички

5 бр. яйца

180 г настъргано сирене Пармезан

връзка пресен копър

черен пипер

съвсем малко сол


2 опаковки крема сирене Philadelphia с билки

2 опаковки прошуто на слайс (около 10 парченца)



Пригответе си гевгир и малко по-дълбока чиния. Настържете тиквичките в гевгира, така че излишната вода да се отцежда в чинията под него. Леко посолете с около четвърт ч.л. сол. и разбъркайте. 


В купа разбийте яйцата и настържете Пармезана. Добавете, ситно нарязан копър и черен пипер. 

Отцедете с ръце тиквичките и ги прибавете в яйчената смес. Разбъркайте всичко много добре.

Покрийте голямата тава на фурната с хартия за печене. Излейте сместа и заравнете добре. 

Печете на загрята фурна на 180 градуса за около 20-30 минути, докато добие златист загар. 

Помолете някой да ви помогне с чифт ръце и внимателно повдигнете от четирите ъгълчета блата. Сложете го на плота и го покрийте с второ парче хартия. След това обърнете внимателно блата наобратно. Отлепете хартията. Оставете така да изстине добре.

Намажете блата с крема сиренето, с помощта на нож. Една опаковка стига точно за половината блат. Намажете двете опаковки. 


Отгоре подредете парчетата прошуто едно до друго, така че да покрият повърхността. 

Започнете да навивате рулото от късата му страна, с помощта на хартията за печене. 

Рулото ви е готово. Прехвърлете го в поднос. Декорирайте с малко зелена салата микс и чери домати по желание.

Да ви е сладко!

Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Втори тираж на книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)

8 коментара:

  1. Браво, сигурно е много вкусно. Бих заменила това прошуто с някакъв друг, също вкусен колбас. Бих прибавила и малко чесън. И без да се заяждам, искам да кажа, че филия, в множествено число се пише филиИ, на филиЙ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хубавото на Прошутото е, че е много фино и рулото се реже много добре, без да се тегли. По принцип вариациите на тема руло от тиквички са много. Можете да го приготвите много успешно според мен и със заквасена сметана, пушена сьомга и каперси, както и с рикота и пушен паламуд например. Можете да сложите и шунка.
      Благодаря за правописния коментар. Взимам си бележка. Дори веднага го коригирах.:)

      Изтриване
    2. сьомга би си подхождало много ;)

      Изтриване
  2. Браво! Наистина изглежда ефектно, а е лесно и бързо. Бъди здрава и все така вдъхновена за нови експерименти! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, много бързо се приготвя и е лесно. За вкуса няма да коментирам. Аз се възхитих.

      Изтриване
  3. И аз се каня да го пробвам. Но се чудя дали да не го побългаря и пармезана да заменя с кашкавал?

    ОтговорИзтриване