Лек, влажен като консистенция и много ароматен сладкиш за следобедното ви кафе. Плодовете могат да бъдат по избор.
Продукти:
1 ч.ч. брашно (130 г)
2/3 ч.ч. кристална захар (120 г)
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. портокалов сок (или портокалова есенция)
щипка сол
250 г Маскарпоне
2 яйца
85 г разтопено масло
1 ванилия
1 голяма ч.ч. горски плодове микс (малини, боровинки, къпини, ягоди)
пудра захар за поръсване
Загрейте фурната на 180 градуса с горен и долен нагревател.
Стопете маслото и охладете.
Смесете в купа всички сухи съставки - брашно, бакпулвер, кристална захар, щипка сол и разбъркайте.
В друга купа смесете Маскарпоне, две яйца, разтопеното масло, ванилия и портокалова есенция. Разбийте с миксер.
След това добавете сухите съставки и разбъркайте добре.
Измийте и подсушете плодовете с кухненска хартия. Сложете 2/3 от тях в сместа и внимателно разбъркайте.
Намажете с масло форма за пай с диаметър 22 см. и излейте сместа. Заравнете.
Подредете отгоре останалите плодове.
Печете сладкиша около 45 минути на загрята на 180 градуса фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар