събота, 1 октомври 2022 г.

Сладкиш с Маскарпоне и горски плодове

   Лек, влажен като консистенция и много ароматен сладкиш за следобедното ви кафе. Плодовете могат да бъдат по избор.

Продукти:

1 ч.ч. брашно (130 г)

2/3 ч.ч. кристална захар (120 г)

1 ч.л. бакпулвер

1 с.л. портокалов сок (или портокалова есенция)

щипка сол

250 г Маскарпоне

2 яйца

85 г разтопено масло

1 ванилия

1 голяма ч.ч. горски плодове микс (малини, боровинки, къпини, ягоди)

пудра захар за поръсване


Загрейте фурната на 180 градуса с горен и долен нагревател.

Стопете маслото и охладете.

Смесете в купа всички сухи съставки - брашно, бакпулвер, кристална захар, щипка сол и разбъркайте.

В друга купа смесете Маскарпоне, две яйца, разтопеното масло, ванилия и портокалова есенция. Разбийте с миксер. 

След това добавете сухите съставки и разбъркайте добре.

Измийте и подсушете плодовете с кухненска хартия. Сложете 2/3 от тях в сместа и внимателно разбъркайте.



   

Намажете с масло форма за пай с диаметър 22 см. и излейте сместа. Заравнете.

Подредете отгоре останалите плодове.

Печете сладкиша около 45 минути на загрята на 180 градуса фурна.

Охладете напълно. Поръсете с пудра захар и поднесете.

Да ви е сладко!


Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Втори тираж на книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар