петък, 28 октомври 2022 г.

Бавно печено пиле със сос Песто, чери доматки и чесън

   Всяко месце, сложено в гювеч и готвено час, два става мозък. Пилето не прави изключение. Пекох го два часа на бавен огън със сос Песто, чери доматки, чесън и масълце и буквално се топеше в устата. Тук можете да видите рецептата за домашен сос Песто. 

   Можете да го поднесете с гарнитура ориз или зеленчуково пюре.



Продукти:

8 бр. обезкостени, пилешки пържоли от бут

3 с.л. сос Песто

10 бр. чери домати

3 скилидки чесън

прясна мащерка

100 мл. бяло вино

черен пипер

сол

50 г масло

20 мл. зехтин


Почистете пилешките пържоли от бут, като премахнете излишни мазнини. Поставете ги на дъното на глинен гювеч. Намажете със сос Песто, поръсете с черен пипер и сол. Нарежете чери доматите по дължина и ги добавете в съда. Нарежете и скилидките чесън. Поръсете с мащерка. Налейте бялото вино и нарежете парченца масло. На финала полейте със струя зехтин.

Затворете капака и печете един час на 200 градуса, след което намалете фурната на 160 градуса и печете още един час на бавен огън.

Поднесете със задушени зеленчуци или зеленчуково пюре по избор.


Да ви е сладко!


Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Втори тираж на книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар