Италианска рецепта за пиле по ловджийски. Ароматно ястие, което можете да поднесете в компанията на ориз, картофено пюре или дори пюре от грах. Много вкусно и достъпно.
Продукти:
1 кг пилешки пържоли от бут
2 печени, червени чушки
6 бр. големи гъби
12 бр. черни маслини
1 глава червен лук
3 скилидки чесън
3 стръка прясна мащерка
1 малък стрък пресен розмарин
2 дафинови листа
черен пипер
сол
30 мл. зехтин
200 мл. червено вино
150 мл. домати на парчета от консерва
Почистете пържолите. Поръсете ги с черен пипер и сол и запечатайте на тиган със зехтин за 3-4 минути от страна. Извадете месото и го подредете в тава.
Докато печете месото в тигана си пригответе останалите продукти.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Нарежете лука на ситно. Измийте, подсушете и нарежете гъбите на филии. Нарежете печените чушки и маслините, след като ги почистите от костилките.
Сложете в тигана нарязаните лук, чушки, гъби и маслини. Добавете сол, черен пипер и малко зехтин. Подправете с два дафинови листа, прясна мащерка и мъничко розмарин. Нарежете чесъна на ситно и го добавете. Задушете до омекване. На финала добавете червеното вино и след като изври сложете доматите. Задушете още няколко минути. Прехвърлете върху месото и разпределете равномерно. Полейте със струя зехтин.
Печете ястието на загрята фурна още 30-40 минути, до готовност.
Да ви е сладко!
Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Втори тираж на книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар