Търсене в този блог

събота, 17 декември 2022 г.

Пиле Качаторе

    Италианска рецепта за пиле по ловджийски. Ароматно ястие, което можете да поднесете в компанията на ориз, картофено пюре или дори пюре от грах. Много вкусно и достъпно.

Продукти:

1 кг пилешки пържоли от бут

2 печени, червени чушки

6 бр. големи гъби

12 бр. черни маслини

1 глава червен лук

3 скилидки чесън

3 стръка прясна мащерка

1 малък стрък пресен розмарин

2 дафинови листа

черен пипер

сол

30 мл. зехтин

200 мл. червено вино

150 мл. домати на парчета от консерва


Почистете пържолите. Поръсете ги с черен пипер и сол и запечатайте на тиган със зехтин за 3-4 минути от страна. Извадете месото и го подредете в тава.

Докато печете месото в тигана си пригответе останалите продукти. 


Загрейте фурната на 200 градуса.

Нарежете лука на ситно. Измийте, подсушете и нарежете гъбите на филии. Нарежете печените чушки и маслините, след като ги почистите от костилките.


Сложете в тигана нарязаните лук, чушки, гъби и маслини. Добавете сол, черен пипер и малко зехтин. Подправете с два дафинови листа, прясна мащерка и мъничко розмарин. Нарежете чесъна на ситно и го добавете. Задушете до омекване. На финала добавете червеното вино и след като изври сложете доматите. Задушете още няколко минути. Прехвърлете върху месото и разпределете равномерно. Полейте със струя зехтин.


Печете ястието на загрята фурна още 30-40 минути, до готовност.

Да ви е сладко!

Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Втори тираж на книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар