Търсене в този блог

сряда, 9 февруари 2011 г.

Супа от сьомга

   Какво по-хубаво от една топла, сгряваща супичка в студените февруарски дни? Ако обичате рибени супи, опитайте тази! И децата могат да я хапват. Вкусна и полезна! По принцип не обичам рибени чорби и супи, но тази я обожавам:) Правя я от много време по рецепта на "ЧервеноВинце" от форум бг мама. Опитайте и другите й рецепти, като гъбена супа и задушеното телешко например. Фантастични са!

 
Продукти:

800 мл. вода
200 гр прясна сьомга
50 гр масло
1 морков
1 малка глава лук
200 мл. прясно мляко
200 мл. течна готварска сметана
връзка пресен копър, нарязан на ситно
връзка магданоз нарязан, на ситно
2 с л. лимонов сок
черен пипер
сол


   Започнете като нарежете рибата на малки парчета и я сложите във врящата вода. През това време нарежете и задушете в маслото лука, моркова, копъра и магданоза. Овкусете с малко сол. Прибавете ги към рибата и долейте прясното мляко. Нека покъкри на среден огън за малко, след което добавете течната сметана, разбъркайте и оставете да покъкри още малко.
Когато леко се поохлади супата, можете да добавите лимоновия сок, а може и направо при поднасянето. По желание поръсете с прясно смлян черен пипер.

Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Страхотно!
    Много обичам рибени супи и чорбички, мога да ям това непрекъснато без да ми омръзва. Правя със сьомга, но рецептата ми е друга. Тази, която предлагаш ще внесе разнообразие и определено ще я пробвам :)
    Благодаря и хубав утрешен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Надявам се да ви хареса Lety. На нас много!:)
    Приятен уикенд.

    ОтговорИзтриване