Търсене в този блог

понеделник, 18 юли 2011 г.

Гриловани патладжани с пиле, чери домати и Бри

Вдъхновена от рецептата на Руми  в сп. Меню за "Пилешко с патладжан и козе сирене в Средиземноморски стил" реших да я приготвя.  Но както винаги правя купих продуктите по спомен и действах в приготовлението по спомен и накрая се оказа, че съм пречупила тази вкусна рецепта през моята призма и съм й дала нов нюанс :) Приготвих патладжана с пиле, чери домати и сирене Бри и му придадох невероятен аромат и вкус на чесън и прясна мащерка. Ястието се получи леко, диетично и много вкусно. Изключителна хармония на вкусове. Благодаря ти Руми, още веднъж за свежата идея :)


Продукти:

2 средно големи патладжана
150 гр. сирене Бри
2 бр. пилешки гърди
15 бр. чери домати
3 скилидки чесън
7-8 стръка прясна мащерка
чеснова сол по желание
зехтин
сол


   Нарежете патладжаните на филийки по дължина, посолете и ги гриловайте в тиган за по около минута-две на страна с малко зехтин. През това време, с помощта на остър нож, филетирайте пилешките гърди на толкова парчета, колкото патладжанени канапета сте си приготвили. Гриловайте ги в същия тиган за по няколко минути на страна, овкусени само със сол и черен пипер. По желание може да добавите и малко чеснова сол. 
   Сглобете ястието като в тава подредите патладжаните. Върху всяко парче сложете по едно пилешко филе, нарязани на кръгчета чери домати и завършете с парче сирене Бри. Украсете със стрък прясна мащерка. Нарежете на ситно чесъна и го поръсете отгоре. Разрежете останалите чери доматчета на половини и ги разпределете отстрани в тавата. Поръсете ги със сол и малко мащерка. Полейте всичко със струйка зехтин и запечете за 15 минути на силно загрята фурна, докато сиренето се разтопи. Поднесете ястието топло.

     Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Чудесно се е получило! Много ми допадна!

    ОтговорИзтриване
  2. Какво друго мога да кажа,освен да възкликна-ВЕЛИКОЛЕПНО!Едновременно лесно,с малък набор продукти,а толкова вкусно и ефектно!
    Записвам си идеята и аз!

    Хубави летни дни,Ани!

    ОтговорИзтриване
  3. traiana, благодаря ти, много е вкусно наистина!:)

    Еликсир, точно така, лесно, диетично и вкусно:) Какво по-добро от това, с една салатка от розови домати..мм
    Слънчеви дни

    ОтговорИзтриване
  4. Хей, Ани, много се радвам, че си решила да изпробваш рецептата:) Много ми допада и твоя вариант!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна рецепта!

    ОтговорИзтриване