четвъртък, 21 юли 2011 г.

Марокански кус-кус с патладжани, тиквички и чери домати


Продукти:

150 гр. марокански кус-кус
2 патладжана
2 тиквички
1 червена чушка
7-8 чери домата
шепа листа пресен босилек
1 зеленчуков бульон
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
150 мл вода
сол

   Нарежете зеленчуците, без чесъна и ги гриловайте на тиган с малко зехтин. Междувременно кипнете водата със зеленчуковия бульон. В друга тенджера сложете 2 с.л. зехтин и запържете за около минута кус-куса. Налейте зеленчуковия бульон, добавете нарязания на ситно чесън и сол и разбъркайте енергично. Мароканският кус-кус е готов за секунди. Поема водата много бързо. Оставете да почине за малко под капак.  
 Сложете в чиния малко зеленчуци, поръсете отгоре с кус-кус и завършете с още малко зеленчуци. Поръсете с пресен босилек. По желание можете да полеете с чеснов млечен сос.

   Да ви е сладко!


5 коментара:

  1. Ани,
    Обещава да е много, много вкусно!
    Благодаря за рецептата.
    Сърдечен поздрав и хубави летни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Еее, Ани, от кога чакам този кус-кус да го приготвиш. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ани, обичам кус-кус и твоето съчетание ми допада много!
    Поздрави и прохладни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Lety, радвам се, че ти допада;) Много е интересно да се работи с "истински кус-кус" :))

    Margi, :)) все не му идваше реда, но ето, че му обърнах специално внимание! И тук благодаря за кус-куса:)Време е да се видим:)

    Dani, благодаря, и на нас много ни хареса :) Усмихнат ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  5. Ани,обожавам марокански кус-кус!Ще пробвам твоята рецепта,изглежда вкусна!Може да погледнеш утре ще пусна и аз една рецептичка с него.Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване