Търсене в този блог

понеделник, 21 януари 2013 г.

Разядка със сирене Рикота и пушена сьомга

Бързо и много вкусно похапване, когато не разполагате с много време или гурме разядка за гости. Насладете се на този истински деликатес с чаша бяло вино в добра компания.
Благодаря ти татко за чудесната рецепта! :)


Продукти:

250 г сирене Рикота
100 г пушена сьомга
връзка магданоз
четвъртина глава лук
1 скилидка чесън
шепа сурово кашу (или кедрови ядки)
1 ч.л. каперси
1 ч.л. Дижонска горчица
2 ч.л. зехтин
сок от почти 1 лимон
черен пипер
сол

2 бр. хлебчета чиабата с маслини
зехтин
3 сварени яйца


Сварете яйцата и ги обелете.
Сложете Рикотата в купа. Към нея добавете всички останали продукти като нарязания на ситно магданоз, кашуто, сьомгата нарязана на фини жулиени, лукът и чесънът стиснати през преса за чесън, всички подправки, заедно със сокът от почти един цял лимон и каперсите. Разбъркайте всичко добре и опитайте дали е по ваш вкус. 


Разрежете хлебчетата чиабата през средата. Опечете ги на скара или на грил, докато леко покафенеят. Поръсете със струйка зехтин хлебчето, след което нанесете пухкав слой от крема. Нарежете сварените яйца на колелца и подредете по два-три резена върху всяко хлебче. Поръсете с черен пипер и малко сол.


Да ви е сладко с чаша бяло вино!


16 коментара:

  1. Изключително вкусно предложение!
    Много апетитно поднесено!
    Спокойна нощ!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, чудесно предложение!
    Поздравления за татко ти :)
    А снимките са подканящи....
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно е, Ани и неустоимо, наистина! Благодаря за идеята и реализатора! ;)
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно звучи и изглежда, Ани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесва Пепи. Непременно го опитай!

      Изтриване
  5. Ммммм това звучи страхотно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Определено е много вкусно, Ани!
    Мъжете понякога измислят чудни неща!:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Bety, наистина е така мила. Татко е голям кулинар.

      Изтриване
  7. Отговори
    1. Лучия, не само закуска мила, аз онзи ден си направих чуден обяд с тях :))Поздрави

      Изтриване
  8. Здравейте, много ми харесват продуктите, използвани в разядката. Дали ще бъде удачно, ако не използвам чибата, а облачния хляб по Вашата рецепта? Поздрави!! Мариана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Мариана. Можете да ползвате облачния хляб разбира се!

      Изтриване