За мен истинската баница е с много сирене и аромат на масло. Разбира се най-добре е да е с домашно-точени кори, но когато не разполагате с време и искате да приготвите вкусна и уютна съботно-неделна закуска за вашето семейство тази наложена баница със сирене с готови кори е перфектното решение. Мирише на масло, достатъчно хранителна е за вашите деца, защото е с прясно мляко и за разнообразие можете да я поднесете, поръсена с пудра захар. У дома я обичаме точно така в компанията на кисело мляко. Приготвя се за 15 минути. Ако не разполагате с мляко, можете да я приготвите и с газирана вода.
1 пакет фини точени кори
250-300 г качествено сирене
125 г качествено масло
500 мл прясно мляко
3 яйца
Вземете кръгла тава. Започнете да редите баницата по следния начин. Слагате две кори една върху друга. Отгоре поръсвате с натрошено сирене. Отгоре отново две кори и поръсвате със сирене. Продължете в същата хронология до изчерпване на корите и сиренето. Завършете с ред кори. Откъсвайте излишните кори и ги слагайте по средата. Не изхвърляйте нищо.
Стопете маслото в малка съдинка на котлона.
Разрежете баницата на квадратни парчета. С помощта на супена лъжица полейте фугите между парчетата и по ръба на тавата обилно с масло.
В купа разбийте с тел 3 яйца. Налейте 500 мл прясно мляко и разбийте заедно. Полейте внимателно цялата баница. Печете 35-40 минути на предварително загрята фурна на 180 градуса или докато придобие златист загар.
Извадете, напръскайте с няколко капки вода, покрийте с кърпа и оставете баницата малко да почине.
Поднесете топла или студена, по желание, поръсена с пудра захар и кисело мляко.
Да ви е сладко!
Ани, чудесно ухае на масло!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята!
Благодаря ти Дани!
ИзтриванеО, много обичам такива банички, Ани! Ухае чудесно!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и прекрасен ден, мила! :)
Дани, ухае страхотно наистина, когато е топла. Поздрави мила
ИзтриванеИ аз обичам такава...
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Живче, тя си е класика. Хубава седмица
ИзтриванеУханна, мека и вкусна баница!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер, Ани!
tillia, наистина е много вкусна. Поздрави
ИзтриванеДай парченце, Ани :)
ОтговорИзтриванеМного приятен тен! За аромата на масло съм убедена и съгласна с теб :)
Лека нощ и хубаво утре!
Пепи, заповядай вземи си :)
ИзтриванеПоздрави мила
Леле,разкошна е,какъв идеален тен има!Аромата на масло е водещ елемент и аз го обожавам,мммм!
ОтговорИзтриванеХубава седмица ти пожелавам!
Благодаря ти Роси, радвам се, че ти харесва баничката. Успешна седмица и на теб
ИзтриванеНяма наяждане
ОтговорИзтриванеБлагодаря
Така е, и ние закусваме с нея в момента. Много е вкусна :)
ИзтриванеМного вкусна баница, току що си хапнахме за обяд с кисело мляко, всички си облизаха пръстите:) Благодаря за рецептата:)
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че баничката ви е харесала. Чудесна е за лек обяд или дори лека вечеря :)
Изтриваневчера за първи път попаднах тук. в момента си хапвам от тази баничка.страхотна е.благодаря
ОтговорИзтриванеХихи, много се радвам, че ви е сладко :) Опитайте я с пудра захар, така ми е любима, но все пак е въпрос на вкус :)
ИзтриванеУНИКАЛНА БАНИЧКА ! Преди малко я направих и сега опитах. Вкусна, пухкава, приятно ухаеща, разкошна ! С удоволствие Ви поздравявам! Браво! Благодаря, че сте я споделили с нас ! Бъдете здрава !
ОтговорИзтриванеДаниела
Прекрасна е Даниела, много често я приготвям у дома, а освен всичко друго е и много бърза ;) Благодаря ви за доверието!
ИзтриванеВ момента се пече :) Правя я за втори път. Това е най-вкусната баница, която съм правила до сега. И наистина става лесно и бързо. Ани, продължавай да споделяш вкусотийки, а после ще се прехвърлим на сайта на 90-дневната диета :)))))
ОтговорИзтриванеaaa Меги, никаква 90 дневна. Спорт му е майката и смутита. Иначе не става :)) Много се радвам, че баничката ви харесва. Правя я редовно на малчуганите :) Поздрави
ИзтриванеЗдравей Ани,баницата е супер.Много се харесва на моята дъщеря.Поздрави.
ИзтриванеМного се радвам Вероника.
ИзтриванеДнес направих баницата с късмети за Нова Година-невероятен вкус!Благодаря за страхотната рецепта!
ОтговорИзтриванеЗа много години Недялка. Да ви е сладко! Сигурна съм, че сте си облизали пръстите. Това е любимата ни баница. Хапваме я с пудра захар.
ИзтриванеТази баница е превъзходна,правя я вече 15 год. и се харесва от всички приятели
ОтговорИзтриванеРецептата е класика. Благодаря ви!
ИзтриванеЗдравейте освен с финни кори баницата можели да се прави и с др. вид кори аз имам
ОтговорИзтриванепечени на сач
Здравейте, точно тази баница не съм я правила с кори на сач. Правя я винаги само с фини точени кори, защото става много пръхкава. С кори на сач правя баницата с Рикота и спанак. http://www.vkusnoteka.bg/2013/01/blog-post_30.html
ИзтриванеЗа 5 дни правя тази баница за втори път :-) Благодаря за страхотната рецепта!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви е харесала :) Много я обичаме у дома :)
ИзтриванеА някой пробвал ли е с газирана вода вместо с мляко?
ОтговорИзтриванеДа аз съм пробвала и с газирана вода. Също се получава. С прясно мляко баницата е по-мека и по-хранителна.
ИзтриванеАни,страхотна е рецептата,години търся да е в точно този вариант на съставките,резултата е впечатляващ,благодаря от сърце,от години съм в кухнята и с твое позволение промених рецептата единствено и само с лют червен пипер и мед отгоре.....за 3 дена изядоха 7 такива,все професионални готвачи и хора в бизнеса,подравления!!!
ОтговорИзтриванеЕхаааа, 7 такива баници!!! Страхотни сте! Моите поздравления! Радвам се, че сте открили своята рецепта за домашна баница!
ИзтриванеНай-после открих точната рецепта,която да се хареса на всички...
ОтговорИзтриванеТова е прекрасно! Да ви е сладко!
ИзтриванеЗдравейте! Страхотна рецепта :). Благодаря.
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко! И у дома е много любима, защото е страшно лесна.
Изтриване