Търсене в този блог

понеделник, 7 януари 2013 г.

Наложена баница със сирене

      За мен истинската баница е с много сирене и аромат на масло. Разбира се най-добре е да е с домашно-точени кори, но когато не разполагате с време и искате да приготвите вкусна и уютна съботно-неделна закуска за вашето семейство тази наложена баница със сирене с готови кори е перфектното решение. Мирише на масло, достатъчно хранителна е за вашите деца, защото е с прясно мляко и за разнообразие можете да я поднесете, поръсена с пудра захар. У дома я обичаме точно така в компанията на кисело мляко. Приготвя се за 15 минути. Ако не разполагате с мляко, можете да я приготвите и с газирана вода. 


Продукти:

1 пакет фини точени кори
250-300 г качествено сирене
125 г качествено масло
500 мл прясно мляко
3 яйца

Вземете кръгла тава. Започнете да редите баницата по следния начин. Слагате две кори една върху друга. Отгоре поръсвате с натрошено сирене. Отгоре отново две кори и поръсвате със сирене. Продължете в същата хронология до изчерпване на корите и сиренето. Завършете с ред кори. Откъсвайте излишните кори и ги слагайте по средата. Не изхвърляйте нищо.
Стопете маслото в малка съдинка на котлона.
Разрежете баницата на квадратни парчета. С помощта на супена лъжица полейте фугите между парчетата и по ръба на тавата обилно с масло. 
В купа разбийте с тел 3 яйца. Налейте 500 мл прясно мляко и разбийте заедно. Полейте внимателно цялата баница. Печете 35-40 минути на предварително загрята фурна на 180 градуса или докато придобие златист загар.
Извадете, напръскайте с няколко капки вода, покрийте с кърпа и оставете баницата малко да почине.
Поднесете топла или студена, по желание, поръсена с пудра захар и кисело мляко.

Да ви е сладко!


40 коментара:

  1. Ани, чудесно ухае на масло!
    Благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване
  2. О, много обичам такива банички, Ани! Ухае чудесно!
    Сърдечни поздрави и прекрасен ден, мила! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, ухае страхотно наистина, когато е топла. Поздрави мила

      Изтриване
  3. И аз обичам такава...
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Уханна, мека и вкусна баница!
    Приятна вечер, Ани!

    ОтговорИзтриване
  5. Дай парченце, Ани :)
    Много приятен тен! За аромата на масло съм убедена и съгласна с теб :)
    Лека нощ и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  6. Леле,разкошна е,какъв идеален тен има!Аромата на масло е водещ елемент и аз го обожавам,мммм!
    Хубава седмица ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Роси, радвам се, че ти харесва баничката. Успешна седмица и на теб

      Изтриване
  7. Няма наяждане
    Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, и ние закусваме с нея в момента. Много е вкусна :)

      Изтриване
  8. Много вкусна баница, току що си хапнахме за обяд с кисело мляко, всички си облизаха пръстите:) Благодаря за рецептата:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че баничката ви е харесала. Чудесна е за лек обяд или дори лека вечеря :)

      Изтриване
  9. вчера за първи път попаднах тук. в момента си хапвам от тази баничка.страхотна е.благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хихи, много се радвам, че ви е сладко :) Опитайте я с пудра захар, така ми е любима, но все пак е въпрос на вкус :)

      Изтриване
  10. УНИКАЛНА БАНИЧКА ! Преди малко я направих и сега опитах. Вкусна, пухкава, приятно ухаеща, разкошна ! С удоволствие Ви поздравявам! Браво! Благодаря, че сте я споделили с нас ! Бъдете здрава !
    Даниела

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасна е Даниела, много често я приготвям у дома, а освен всичко друго е и много бърза ;) Благодаря ви за доверието!

      Изтриване
  11. В момента се пече :) Правя я за втори път. Това е най-вкусната баница, която съм правила до сега. И наистина става лесно и бързо. Ани, продължавай да споделяш вкусотийки, а после ще се прехвърлим на сайта на 90-дневната диета :)))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. aaa Меги, никаква 90 дневна. Спорт му е майката и смутита. Иначе не става :)) Много се радвам, че баничката ви харесва. Правя я редовно на малчуганите :) Поздрави

      Изтриване
    2. Здравей Ани,баницата е супер.Много се харесва на моята дъщеря.Поздрави.

      Изтриване
    3. Много се радвам Вероника.

      Изтриване
  12. Днес направих баницата с късмети за Нова Година-невероятен вкус!Благодаря за страхотната рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За много години Недялка. Да ви е сладко! Сигурна съм, че сте си облизали пръстите. Това е любимата ни баница. Хапваме я с пудра захар.

      Изтриване
  13. Тази баница е превъзходна,правя я вече 15 год. и се харесва от всички приятели

    ОтговорИзтриване
  14. Здравейте освен с финни кори баницата можели да се прави и с др. вид кори аз имам
    печени на сач

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, точно тази баница не съм я правила с кори на сач. Правя я винаги само с фини точени кори, защото става много пръхкава. С кори на сач правя баницата с Рикота и спанак. http://www.vkusnoteka.bg/2013/01/blog-post_30.html

      Изтриване
  15. За 5 дни правя тази баница за втори път :-) Благодаря за страхотната рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ви е харесала :) Много я обичаме у дома :)

      Изтриване
  16. А някой пробвал ли е с газирана вода вместо с мляко?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да аз съм пробвала и с газирана вода. Също се получава. С прясно мляко баницата е по-мека и по-хранителна.

      Изтриване
  17. Ани,страхотна е рецептата,години търся да е в точно този вариант на съставките,резултата е впечатляващ,благодаря от сърце,от години съм в кухнята и с твое позволение промених рецептата единствено и само с лют червен пипер и мед отгоре.....за 3 дена изядоха 7 такива,все професионални готвачи и хора в бизнеса,подравления!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ехаааа, 7 такива баници!!! Страхотни сте! Моите поздравления! Радвам се, че сте открили своята рецепта за домашна баница!

      Изтриване
  18. Най-после открих точната рецепта,която да се хареса на всички...

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте! Страхотна рецепта :). Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ви е сладко! И у дома е много любима, защото е страшно лесна.

      Изтриване