събота, 18 май 2013 г.

Кюфтенца с риба тон ( по рецепта на фитнес инструктура Руми Илиева)

     Рецептата за тези вкусни фитнес кюфтенца е на инструктура Руми Илиева, която изготви индивидуален хранителен план на Ути Бъчваров. Много ми допаднаха, защото са печени и с много зеленчуци. Оказаха се и много вкусни. Хапват се като семки. Чудесно мезе са за чаша бяло вино или бира, а са и много диетични.


Продукти за 11 бр. кюфтенца:

2 консерви филе риба тон в собствен сос
1 картоф
1 тиквичка
1 морков
1 червена чушка
50 г пармезан
кората от 1/2 лимон
1 яйце
1 стрък пресен чесън
черен пипер
сол
зехтин


Настържете картофа, моркова и тиквичката и ги отцедете с ръце от излишната вода. Прехвърлете отцеденото "месо" в купа. Добавете филето от риба тон, отцедено от водата. Настържете или нарежете на фини парченца червената чушка, лимоновата кора и нарежете пресния чесън на ситно. Настържете и пармезана и чукнете едно яйце. Капнете няколко капки зехтин, поръсете с черен пипер и съвсем мъничко сол, тъй като има пармезан. Размесете всичко с ръка, докато получите хомогенна смес. 
Постелете тавичка с хартия за печене. Загрейте фурната на 200 градуса. Оформете кюфтенца с ръце и ги подредете върху хартията. Изпечете ги без допълнителна мазнина за около половин час. Ако желаете можете по средата на печенето леко да ги обърнете, за да се изпекат равномерно от двете страни.
Поднесете ги студени.

Да ви е сладко!

18 коментара:

  1. страхотна рецепта!Ще я пробвам задължително!
    приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анастасия, благодаря ти. Непременно ги опитай!Поздрави

      Изтриване
  2. Наистина чудна идея! :) Ще се мерне и в моята кухня :) Хубав ден, Ани! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тики, радвам се, че ти харесва. Успешна седмица

      Изтриване
  3. Наистина са много добри и определено ми допада това, че се пекат, а не се пържат. Благодаря, че сподели, Ани!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Гери, изключително рядко влиза пържено в моята кухня. А тези фитнес кюфтенца са много леки и ароматни.

      Изтриване
  4. Чудесни са, Ани!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Дани. Успешна седмица

      Изтриване
  5. Ани, много красиви снимки правиш :) Ще се радвам да сготвиш и снимаш и другите рецепти, които сготвихме с Ути :) http://fitnesinstruktor.com/dieta-uti-bachvarov/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Руми за положителните отзиви. Много ти се радвам и аз. Рецептите ти са вкусни и полезни. Сготвих и боба ще го видиш днес. Страшно ни хареса!! И на палачинките съм хвърлила око за някой уикенд :)

      Изтриване
  6. Много ми допада идеята, а пък следя и сайта на Руми, и на двете ви съм почитателка! Поздравления за нещата, които правите!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мари, много си мила, благодаря ти. Добре си дошла в моята кухня :)

      Изтриване
  7. Изглеждат толкова примамливо! Чудесна идея!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Тили. Чудно мезе са :)

      Изтриване
  8. Анонимен23 май 2013 г., 7:48

    Прекрасни са Ани!
    Бях ви виждала в сайта на Руми, но не успяха да ме привлекат, дори и с диетичната си страна. Ти удари в десятката с тази страхотна снимка......и вкусна.
    Дани.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Дани!:) Радвам се, че ти харесват. Снимките са важни са блоговете, защото правят храната и да изглежда вкусна.

      Изтриване
  9. Просто чудесни са! Вчера ги пробвах за гости, имаха голям успех. Лесни, леки и много вкусни! Благодаря за идеята и за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. yuleto, благодаря ти за милия коментар. Радвам се, че си била звездата на вечерта ;)))

      Изтриване