Подсладете се с тези изкусителни блокчета с шоколад, червени боровинки и кокос, върху фина бисквитено-маслена платка. Много са вкусни! Направих ги по рецепта на невероятната Анабел Лангбайн.
Продукти:
1 пакет чаени бисквити с лимон
125 гр стопено масло
1 пакет (25 г.) кокос
100 г сушени червени боровинки (или стафиди)
100 г сурови белени бадеми, предварително накиснати
100 г натурален шоколад
1 консерва кондензирано мляко
Смелете бисквитите в блендер, заедно със стопеното масло до маслени трохи. Изсипете ги в тавичка и заравнете.
Изсипете водата на бадемите и ги изплакнете. Нарежете ги с нож.
Поръсете с кокос, сложете нарязаните бадеми, сушените боровинки и нарязания на парчета шоколад. Полейте с консерва кондензирано мляко и изпечете сладкиша в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
Извадете, оставете да изстине, охладете го в хладилник за няколко часа или една нощ и разрежете на парчета.
Да ви е сладко!
Ани,много апетитно предложение!Има ли значение грамажа на кокоса?Поздрави и хубава седмица!
ОтговорИзтриванеНате, да ти кажа аз сложих един пакет от 25 грама. Просто го поръсих равномерно върху цялата бисквитена платка.
ИзтриванеМного вкусно предложение, Ани! Като гледам апетитните снимки, не мога да повярвам, че е толкова лесно. Записвам си рецептата :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Благодаря ти Елти, радвам се, че ти харесва. Много, много лесен и вкусен.
ИзтриванеАни,консервата мляко подсладено ли е?
ОтговорИзтриванеИначе сладкиша е супер!
Живе, подсладено е да. На Dutch lady. Но ако намериш и неподсладена пак ще е вкусно според мен :)
ИзтриванеЧудесно изглеждат, Ани, а за вкуса - не се и съмнявам :)
ОтговорИзтриванеИ много лесни, благодаря, че сподели.
Хубава и спорна нова седмица ти желая!
Пепи, много лесни наистина и ефектни. Като ги видях при Анабел веднага ме грабнаха :) Надявам се и на вас да харесат! Поздрави
ИзтриванеЛесни и вкусни!
ОтговорИзтриванеЛюбимите ми предложения!
Благодаря, Ани и за чудесните снимки!
Усмихната седмица!
Дани, благодаря ти! Радвам се, че ти харесват. Поздрави
ИзтриванеДа, да, сетих се! Това е предаването "Свежата Анабел", в Австралия е снимано. Аз даже си бях записала рецептата в тефтер - толкова ми хареса. Тажи жена прави просто чудеса! И толкова красиво е заснето всичко. Благодаря за рецептата и за това, че някой друг, освен мен се е вдъхновил от нея! Ана
ОтговорИзтриванеЗдравей Ана. Не в Австралия, а в Нова Зеландия. На езерото Ларнака..Мечтая да й отида на гости :)) Всичко си отглежда сама, био. Уникално! Радвам се, че сме на една вълна. Надявам се да опиташ сладките :) Сърдечен поздрав
ИзтриванеДа, бе! Случайна грешка, Нова зеландия, разбира се! А ти виждаш ли, че тя винаги готви за съседи и приятели! Отива в някоя съседна ферма и готви там или пък предварително е приготвила нещо за тези, които посещава. Доставя си нещо оттам, връща се в рустикалната си кухня, приготвя го, подрежда масата и започват да прииждат гости...Ана
ИзтриванеДаа, направо така да й завиждам на Анабел :))) Всичко, което няма си го взима от съседни "чисти" ферми и си готви в пасторалната виличка. Невероятно ми звучи. На това казвам хубав и спокоен живот...
ИзтриванеАни, пожелавам ти и ти да си имаш всички тези истински удоволствия някога. А това, което ни показваш, събира всичко любимо - кокос, плодове, ядки, масълце... Страхотно, много ми хареса.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ти Гери. Дай Боже някой ден :) Много се радвам, че сладкишът ти харесва :)
ИзтриванеАни, невероятно лесно, вкусно и ефектно предложение!
ОтговорИзтриванеБлагодаря че го сподели! Прекрасни снимки!
Поздрави и приятна вечер!
Тили, много ме зарадва. Благодаря ти!
ИзтриванеВиждам, че са много вкусни и непременно ще ги опитам- умирам за сладкиши, а този е жесток!
ОтговорИзтриванеМъх, дано и на вас харесат, както на нас :)
ИзтриванеАни, благодаря ти за тази рецепта, страхотна е! Снимките са чудесни! Сърдечни поздрави, мила Ани!
ОтговорИзтриванеДани, много си мила, както винаги. Благодаря и за снимките :) Успешен ден!
ИзтриванеО, това много ми харесва, усещам колко е вкусно! Прекрасно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Поли. Много са вкуснички :)Поздрави
ИзтриванеНаписах коментар, тъй като бях гледала как се прави сладкиша във въпросното предаване. Днес най-после го направих. Бързо, лесно, вкусно, търпи импровизации, без точен грамаж, на принципа "изчисти хладилник". Заради кондензираното мляко, обаче, ми е една идея по-сладък, въпреки киселината на боровинките. Стегна за няколко часа, тоест би могъл да се направи за непредвидени ситуации. И...да! - задължително е нужен подходящ нож при нарязването. Ана
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ана,радвам се, че сладкишът ви е харесал. Права си за ножа. Поздрави
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеЧудесен и лесен сладкиш!
ОтговорИзтриванеТака е Валентина :) Поздрави
ИзтриванеБлагодаря, Ани! Уникално предложение! Вече ни станаха любими!
ОтговорИзтриванеМария, радвам се, че ви е харесал.Много приятен вкус има :)
ИзтриванеКондензираното мляко сгъстено ли трябва да бъде или течно?Ани
ОтговорИзтриванеКондензираното мляко от консерва е течно.
ИзтриванеКупувам си абсолютно същия десерт от кварталния магазин. И аз, и синът ми го обожаваме. Радвам се, че виждам рецептата и вече ще мога да го правя сама. Благодаря!
ОтговорИзтриванеИмам три въпроса: Колко време се киснат бадемите? Може ли да не са белени (сурови, разбира се)? Какъв е грамажът на бисквитите?
Поздрави,
Виктория
И аз съм опитвала купешките. Но домашните са по-вкусни :) Бадемите е достатъчно да ги накиснете няколко часа. В случая по-добре да са белени. Бисквитите са 175 г.
Изтриване