Скъпи приятели, днес имам повод да почерпя. Ако следите редовно Вкуснотека, сигурно знаете с каква любов и
отдаденост водя блога си. И когато човек прави нещо със сърцето си, рано или
късно то се развива в някаква посока.
Получих предложение да списвам редовна, седмична рубрика с рецепти, подходящи за седем
от вината на винарска изба „ЕТНО“. Още преди година имах идея да съвместявам
рецептите с подходящи за тях вина, но така и не доведох нещата до край и сега
това предложение дойде точно на място. В
продължение на шест месеца, в допълнение към останалите рецепти, които
публикувам, всяка седмица ще ви показвам
по едно ястие, салата, предястие или десерт, което е подходящо за едно от вината
на марката. Надявам се да успея да ви заинтригувам .
Благодаря ви за вдъхновението, което ми
давате с отзивите и подкрепата си! Обещавам за в бъдеще да откривам още
по-вълнуващи гурме комбинации. Наздраве!
П.С.
Според вас какво вино би подхождало на „Ягодовия галет“, който ви предлагам
днес?
Ани, честито! Сигурна съм, че ще се получи страхотно сътрудничество :) Изобщо не съм специалист по вината, но си го представих с изстудено розе :)
ОтговорИзтриванеЧестито, Ани!
ОтговорИзтриванеЯгодите сме свикнали да ги свързваме с шампанско, но присъствието на тесто за мен променя нещата.
Едно ароматно бяло вино може би ще е добре.
Гледам "Вечеря за приятели" по 24 Kitchen и там енолог обяснява какво е подходящото вино!
Винаги ми е интересно!
Успех в начинанието!
Със сигурност ще сбъркам и ще накарам някой енолог да си скъса дипломата, но и аз, като Габи, бих предпочела розе. Напоследък съм луднала по розето! Поздравления за Ани и новото предизвикателство. Желая й успех. Ана
ОтговорИзтриванеАни, поздравления! Чудесно и интересно звучи! Сигурна съм, че ще се справиш елегантно с прекрасните си идеи и предложения, както винаги. Пожелавам ти успех и приятно творене в кухнята!
ОтговорИзтриванеАни, поздравления и от мен! Много хубав повод за почерпка. Аз не пия алкохол, само за някой празник и по съвсем малко, но и аз да се включва с един глас за розето. Иначе бих го съчетала с чаша студена лимонада и стръкче мента.
ОтговорИзтриванеЧуден е галетът. Прекрасен ден ти желая!
Браво, сладка моя! Чуден повод за почерпка!Аз бих ти предложила Фраголино или пък Просеко.Прекрасно би подхождал и някакъв коктейл.Наздраве!
ОтговорИзтриванеПоздравления, Ани!!! Записвам се първи курсист за лекциите по съчетаване на вино и ястия! Не пия алкохол (освен няколко глътки по празничен повод) и познанията ми са под всякаква критика... Поздрави от мен и успех! :)
ОтговорИзтриванеАни, моите поздравления, с интерес очаквам нови изненади от теб! Аз си представям бяло, леко газирано, сухо вино към прекрасния галет, ммммммм размечтах се!
ОтговорИзтриванеИ аз съм за фраголино - като ще е ягодово нека да е много ягодово :) ! Галета е прекрасен ! Поздравления за него и на добър път на новата рубрика ,Ани !
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Много красиво! Чакам с нетърпение!
ОтговорИзтриванеПредлагам само сорт - Совиньон Блан.
Ивана, обожавам Фраголино! Чудесно предложение. Но аз му се наслаждавам соло и обикновено прекалявам!
Поздравления, Ани,
ОтговорИзтриванечудесно предложение, с което съм убедена, че ще се справиш блестящо.
Ще очаквам новите ти публикации,
а сега - хубав, слънчев и усмихнат ден, Диана
Ани,твоят повод да почерпиш е моят повод да си налея едно Розе и да дръпна от прекрасния галет! Поздравявам те от сърце, винаги съм се възхищавала на блога ти! Очаквам с нетърпение предложенията ти!
ОтговорИзтриванеИ аз съм за розе! Ани,много успехи ти желая и с нетърпение ще чакам представянето на вината и рецептите,защото нашите вина не отстъпват на чуждите!
ОтговорИзтриванеПоздравления за оценката и новото предизвикателство!
Слънчев уйкенд!
Ани, честито! Не се и съмнявам че рубриката, водена от теб ще бъде на ниво!
ОтговорИзтриванеЯгодовият галет е прекрасен, но съвет за вино не мога да дам, защото не съм по тези напитки :)
Поздрави!
Нищо не разбирам от вина, но тъкмо ще се ограмотя малко;)
ОтговорИзтриванеЧестито! И успех в начинанието!
Ани, честито и успешно! Ще се радвам да се ограмотя малко в тази винена насока. Ние наблягаме на домашното (приготвено от друг) и основно ги различавам като бяло и червено :))) Галетът изглежда шеметно и ще чакам да видя в каква винена компания ще го сервираш. Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеСупер, Анчо!!!!!!!
ОтговорИзтриванеСпоред мен Розе е най-подходящо :-)
Congrats, dear!!!
ОтговорИзтриване