Търсене в този блог

петък, 31 май 2013 г.

Повод да почерпя



   Скъпи приятели, днес имам повод да почерпя. Ако следите редовно Вкуснотека, сигурно знаете с каква любов и отдаденост водя блога си. И когато човек прави нещо със сърцето си, рано или късно то се развива в някаква посока. 
  Получих предложение да списвам редовна,  седмична рубрика с рецепти, подходящи за седем от вината на винарска изба „ЕТНО“. Още преди година имах идея да съвместявам рецептите с подходящи за тях вина, но така и не доведох нещата до край и сега това предложение дойде точно на място. В продължение на шест месеца, в допълнение към останалите рецепти, които публикувам, всяка седмица ще ви показвам по едно ястие, салата, предястие или десерт, което е подходящо за едно от вината на марката. Надявам се да успея да ви заинтригувам .
   Благодаря ви за вдъхновението, което ми давате с отзивите и подкрепата си! Обещавам за в бъдеще да откривам още по-вълнуващи гурме комбинации. Наздраве!


   П.С. Според вас какво вино би подхождало на „Ягодовия галет“, който ви предлагам днес?

18 коментара:

  1. Ани, честито! Сигурна съм, че ще се получи страхотно сътрудничество :) Изобщо не съм специалист по вината, но си го представих с изстудено розе :)

    ОтговорИзтриване
  2. Честито, Ани!
    Ягодите сме свикнали да ги свързваме с шампанско, но присъствието на тесто за мен променя нещата.
    Едно ароматно бяло вино може би ще е добре.
    Гледам "Вечеря за приятели" по 24 Kitchen и там енолог обяснява какво е подходящото вино!
    Винаги ми е интересно!
    Успех в начинанието!

    ОтговорИзтриване
  3. Със сигурност ще сбъркам и ще накарам някой енолог да си скъса дипломата, но и аз, като Габи, бих предпочела розе. Напоследък съм луднала по розето! Поздравления за Ани и новото предизвикателство. Желая й успех. Ана

    ОтговорИзтриване
  4. Ани, поздравления! Чудесно и интересно звучи! Сигурна съм, че ще се справиш елегантно с прекрасните си идеи и предложения, както винаги. Пожелавам ти успех и приятно творене в кухнята!

    ОтговорИзтриване
  5. Ани, поздравления и от мен! Много хубав повод за почерпка. Аз не пия алкохол, само за някой празник и по съвсем малко, но и аз да се включва с един глас за розето. Иначе бих го съчетала с чаша студена лимонада и стръкче мента.
    Чуден е галетът. Прекрасен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  6. Браво, сладка моя! Чуден повод за почерпка!Аз бих ти предложила Фраголино или пък Просеко.Прекрасно би подхождал и някакъв коктейл.Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  7. Поздравления, Ани!!! Записвам се първи курсист за лекциите по съчетаване на вино и ястия! Не пия алкохол (освен няколко глътки по празничен повод) и познанията ми са под всякаква критика... Поздрави от мен и успех! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Ани, моите поздравления, с интерес очаквам нови изненади от теб! Аз си представям бяло, леко газирано, сухо вино към прекрасния галет, ммммммм размечтах се!

    ОтговорИзтриване
  9. И аз съм за фраголино - като ще е ягодово нека да е много ягодово :) ! Галета е прекрасен ! Поздравления за него и на добър път на новата рубрика ,Ани !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  10. Много красиво! Чакам с нетърпение!
    Предлагам само сорт - Совиньон Блан.
    Ивана, обожавам Фраголино! Чудесно предложение. Но аз му се наслаждавам соло и обикновено прекалявам!

    ОтговорИзтриване
  11. Поздравления, Ани,
    чудесно предложение, с което съм убедена, че ще се справиш блестящо.
    Ще очаквам новите ти публикации,
    а сега - хубав, слънчев и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  12. Ани,твоят повод да почерпиш е моят повод да си налея едно Розе и да дръпна от прекрасния галет! Поздравявам те от сърце, винаги съм се възхищавала на блога ти! Очаквам с нетърпение предложенията ти!

    ОтговорИзтриване
  13. И аз съм за розе! Ани,много успехи ти желая и с нетърпение ще чакам представянето на вината и рецептите,защото нашите вина не отстъпват на чуждите!
    Поздравления за оценката и новото предизвикателство!
    Слънчев уйкенд!

    ОтговорИзтриване
  14. Ани, честито! Не се и съмнявам че рубриката, водена от теб ще бъде на ниво!
    Ягодовият галет е прекрасен, но съвет за вино не мога да дам, защото не съм по тези напитки :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Нищо не разбирам от вина, но тъкмо ще се ограмотя малко;)
    Честито! И успех в начинанието!

    ОтговорИзтриване
  16. Ани, честито и успешно! Ще се радвам да се ограмотя малко в тази винена насока. Ние наблягаме на домашното (приготвено от друг) и основно ги различавам като бяло и червено :))) Галетът изглежда шеметно и ще чакам да видя в каква винена компания ще го сервираш. Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  17. Супер, Анчо!!!!!!!
    Според мен Розе е най-подходящо :-)

    ОтговорИзтриване