Търсене в този блог

понеделник, 13 май 2013 г.

Кокосов сладкиш с червени боровинки и шоколад

    Подсладете се с тези изкусителни блокчета с шоколад, червени боровинки и кокос, върху фина бисквитено-маслена платка. Много са вкусни! Направих ги по рецепта на невероятната Анабел Лангбайн. 


Продукти:

1 пакет чаени бисквити с лимон
125 гр стопено масло
1 пакет (25 г.) кокос
100 г сушени червени боровинки (или стафиди)
100 г сурови белени бадеми, предварително накиснати
100 г натурален шоколад
1 консерва кондензирано мляко


Смелете бисквитите в блендер, заедно със стопеното масло до маслени трохи. Изсипете ги в тавичка и заравнете.
Изсипете водата на бадемите и ги изплакнете. Нарежете ги с нож.
Поръсете с кокос, сложете нарязаните бадеми, сушените боровинки и нарязания на парчета шоколад. Полейте с консерва кондензирано мляко и изпечете сладкиша в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
Извадете, оставете да изстине, охладете го в хладилник за няколко часа или една нощ и разрежете на парчета. 

Да ви е сладко!


36 коментара:

  1. Ани,много апетитно предложение!Има ли значение грамажа на кокоса?Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нате, да ти кажа аз сложих един пакет от 25 грама. Просто го поръсих равномерно върху цялата бисквитена платка.

      Изтриване
  2. Много вкусно предложение, Ани! Като гледам апетитните снимки, не мога да повярвам, че е толкова лесно. Записвам си рецептата :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Елти, радвам се, че ти харесва. Много, много лесен и вкусен.

      Изтриване
  3. Ани,консервата мляко подсладено ли е?
    Иначе сладкиша е супер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живе, подсладено е да. На Dutch lady. Но ако намериш и неподсладена пак ще е вкусно според мен :)

      Изтриване
  4. Чудесно изглеждат, Ани, а за вкуса - не се и съмнявам :)
    И много лесни, благодаря, че сподели.
    Хубава и спорна нова седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи, много лесни наистина и ефектни. Като ги видях при Анабел веднага ме грабнаха :) Надявам се и на вас да харесат! Поздрави

      Изтриване
  5. Лесни и вкусни!
    Любимите ми предложения!
    Благодаря, Ани и за чудесните снимки!
    Усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря ти! Радвам се, че ти харесват. Поздрави

      Изтриване
  6. Да, да, сетих се! Това е предаването "Свежата Анабел", в Австралия е снимано. Аз даже си бях записала рецептата в тефтер - толкова ми хареса. Тажи жена прави просто чудеса! И толкова красиво е заснето всичко. Благодаря за рецептата и за това, че някой друг, освен мен се е вдъхновил от нея! Ана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Ана. Не в Австралия, а в Нова Зеландия. На езерото Ларнака..Мечтая да й отида на гости :)) Всичко си отглежда сама, био. Уникално! Радвам се, че сме на една вълна. Надявам се да опиташ сладките :) Сърдечен поздрав

      Изтриване
    2. Да, бе! Случайна грешка, Нова зеландия, разбира се! А ти виждаш ли, че тя винаги готви за съседи и приятели! Отива в някоя съседна ферма и готви там или пък предварително е приготвила нещо за тези, които посещава. Доставя си нещо оттам, връща се в рустикалната си кухня, приготвя го, подрежда масата и започват да прииждат гости...Ана

      Изтриване
    3. Даа, направо така да й завиждам на Анабел :))) Всичко, което няма си го взима от съседни "чисти" ферми и си готви в пасторалната виличка. Невероятно ми звучи. На това казвам хубав и спокоен живот...

      Изтриване
  7. Ани, пожелавам ти и ти да си имаш всички тези истински удоволствия някога. А това, което ни показваш, събира всичко любимо - кокос, плодове, ядки, масълце... Страхотно, много ми хареса.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Гери. Дай Боже някой ден :) Много се радвам, че сладкишът ти харесва :)

      Изтриване
  8. Ани, невероятно лесно, вкусно и ефектно предложение!
    Благодаря че го сподели! Прекрасни снимки!
    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Виждам, че са много вкусни и непременно ще ги опитам- умирам за сладкиши, а този е жесток!

    ОтговорИзтриване
  10. Ани, благодаря ти за тази рецепта, страхотна е! Снимките са чудесни! Сърдечни поздрави, мила Ани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, много си мила, както винаги. Благодаря и за снимките :) Успешен ден!

      Изтриване
  11. О, това много ми харесва, усещам колко е вкусно! Прекрасно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Поли. Много са вкуснички :)Поздрави

      Изтриване
  12. Написах коментар, тъй като бях гледала как се прави сладкиша във въпросното предаване. Днес най-после го направих. Бързо, лесно, вкусно, търпи импровизации, без точен грамаж, на принципа "изчисти хладилник". Заради кондензираното мляко, обаче, ми е една идея по-сладък, въпреки киселината на боровинките. Стегна за няколко часа, тоест би могъл да се направи за непредвидени ситуации. И...да! - задължително е нужен подходящ нож при нарязването. Ана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ана,радвам се, че сладкишът ви е харесал. Права си за ножа. Поздрави

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    3. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
  13. Благодаря, Ани! Уникално предложение! Вече ни станаха любими!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мария, радвам се, че ви е харесал.Много приятен вкус има :)

      Изтриване
  14. Кондензираното мляко сгъстено ли трябва да бъде или течно?Ани

    ОтговорИзтриване
  15. Купувам си абсолютно същия десерт от кварталния магазин. И аз, и синът ми го обожаваме. Радвам се, че виждам рецептата и вече ще мога да го правя сама. Благодаря!
    Имам три въпроса: Колко време се киснат бадемите? Може ли да не са белени (сурови, разбира се)? Какъв е грамажът на бисквитите?
    Поздрави,
    Виктория

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз съм опитвала купешките. Но домашните са по-вкусни :) Бадемите е достатъчно да ги накиснете няколко часа. В случая по-добре да са белени. Бисквитите са 175 г.

      Изтриване