Търсене в този блог

четвъртък, 13 юни 2013 г.

Пролетни рулца с рулца от раци и хрупкави зеленчуци

     Пролетни рулца от хрупкави, ароматни зеленчуци с рулца от раци и авокадо. Потопете в соев сос и им се насладете. 


Продукти за рулцата:

1-2 парчета целина
1 морков
1 червена чушка
1 тиквичка
парченце джинджифил
1 скилидка чесън
черен пипер
рулца от раци
сусам

за "гуакамолето":

1/2 меко авокадо
1 скилидка чесън
сол

оризови кори
по желание соев сос за топене


Размразете рулцата от раци.
Измийте, обелете и нарежете зеленчуците по дължина на фини жулиени. Сотирайте ги за няколко минути в тиган със зехтин, като им добавите скилидка чесън и парченце настърган джинджифил. Поръсете с черен пипер и сол. 
Намачкайте мекото авокадо с вилица, заедно с една стисната скилидка чесън и малко сол. 
Потопете за минутка една кора в купа с хладка вода, за да омекне и я отцедете върху кърпа. Намажете я в единия край с малко от авокадото, сложете купчинка от зеленчуците, върху тях малко рулца от раци, поръсете със сусам и малко сол и завийте двата края навътре. След това внимателно завийте на руло като сърмичка. По същия начин и в същата последователност навийте и останалите кори. Охладете и по желание поднесете с купичка соев сос.

Да ви е сладко!




6 коментара:

  1. Много хубаво предложение, Ани, страшно апетитно изглежда.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитни рулца с вкусна плънка,Ани!И свежи снимки!Прегръдка и много релаксиращ уикенд пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  3. Екстра!Любима храна е това в къщи!Много хубаво направи,че ни предложи тази рецепта,лека,вкусна,лесна, а същевременно изискана!Благодаря и наздраве,Ани.

    ОтговорИзтриване