Предлагам ви един вкусен маслинен дип, който освен намазан върху мек хляб или хрупкави брускети е също така много подходящ за сос за паста с тиквички, чушки и пармезан например, както и за месо.
Използвайте маслини каламон и не пропускайте аншоата в рецептата. Гарантирам ви, че няма да усетите вкус на риба. Тя само ще придаде онзи очарователен средиземноморски привкус на дипа, в който ще се влюбите.
Продукти:
200 г маслини каламон без костилки
1 голяма скилидка чесън
2 филета аншоа
2 с.л. каперси
1 ч.л. средиземноморски подправки (розмарин, риган, мащерка, босилек)
кората от 1/2 лимон
зехтин
Сложете всички продукти в блендера и пасирайте до гладкост.
Да ви е сладко!
Супер, ще го опитам непременно :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много ми допада като предложение и ще се пробва! Усмивки, Ани! :)
ОтговорИзтриванеАни, този вид дипове са ми любими!
ОтговорИзтриванеС удоволствие си намазвам филийка!
Поздрави!
Добре, ще те послушам за аншоата, но за каперсите ще си направя оглушки ;)Не са ми любими... Нали тапенадата няма да "забележи", че съм ги махнала? Хубава вечер, Ани :)
ОтговорИзтриванеЧудесна идея,много подходяща за едно бързо похапване с прясно изпечен хляб или пърленка!Прекрасен уикенд ти пожелавам,Ани! :)
ОтговорИзтриванеАз слагам лъжица мед и няколко сушени домата
ОтговорИзтриванеСигурно доматчките и меда придават различен нюанс! Трябва да опитам :)
Изтриване