сряда, 19 юни 2013 г.

Тепанада (дип от маслини Каламон)

Предлагам ви един вкусен маслинен дип, който освен намазан върху мек хляб или хрупкави брускети е също така много подходящ за сос за паста с тиквички, чушки и пармезан например, както и за месо. 
Използвайте маслини каламон и не пропускайте аншоата в рецептата. Гарантирам ви, че няма да усетите вкус на риба. Тя само ще придаде онзи очарователен средиземноморски привкус на дипа, в който ще се влюбите.


Продукти:

200 г маслини каламон без костилки
1 голяма скилидка чесън
2 филета аншоа
2 с.л. каперси
1 ч.л. средиземноморски подправки (розмарин, риган, мащерка, босилек)
кората от 1/2 лимон
зехтин

Сложете всички продукти в блендера и пасирайте до гладкост. 

Да ви е сладко!

7 коментара:

  1. Супер, ще го опитам непременно :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми допада като предложение и ще се пробва! Усмивки, Ани! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ани, този вид дипове са ми любими!
    С удоволствие си намазвам филийка!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Добре, ще те послушам за аншоата, но за каперсите ще си направя оглушки ;)Не са ми любими... Нали тапенадата няма да "забележи", че съм ги махнала? Хубава вечер, Ани :)

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесна идея,много подходяща за едно бързо похапване с прясно изпечен хляб или пърленка!Прекрасен уикенд ти пожелавам,Ани! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Аз слагам лъжица мед и няколко сушени домата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сигурно доматчките и меда придават различен нюанс! Трябва да опитам :)

      Изтриване