Търсене в този блог

петък, 17 октомври 2014 г.

Манчев срещу Шишков! Събитието през моя поглед



Сигурно и вие като мен сте се питали в последните седмици каква е тази реклама, която се върти по телевизията на предстоящо предаване "Манчев срещу Шишков" в родния ефир.
Забелязах и рекламни билборди с дата 16.10.2014 г. и очаквах с нетърпение да разбера какво ще се случи, докато един ден през изминалата седмица не намерих буквално на входната си изтривалка покана за въпросното събитие на 16.Октомври в Rainbow Plaza. 


Разбира се отзовах се на поканата, на която имаше само имейл за обратна връзка. Липсваше телефон. Всичко беше забулено в мистерия..Единственото, което знаех е кои са двамата конкуренти. Шеф Манчев всички го познават, като едно от най-популярните кулинарни лица в момента в телевизията и собственик на три много успешни ресторанта, а Таньо Шишков, известен като "носът на България" е един от най-добрите ни сомелиери и Председател на Българското гурме общество. И двамата са много харизматични.
Пристигнах на събитието и попаднах в красиво декорирана зала, аранжирана с маси и посуда, като в изискан ресторант. Водещият обяви майстор готвачите, които заеха местата си зад красиво подредени работни плотове, отрупани с плодове и зеленчуци. 



Започна кулинарен дуел, я който двамата готвачи трябваше да се състезават в своето меню, което ние в публиката щяхме да дегустираме. Менюто беше следното:

Шеф Манчев приготви:

  •                                         Салата Цезар с аншоа
  •                                         Пиле Салтимбока с прошуто и розмарин и Картофен гратен
  •                                         Тарт татен с ябълки


Сомелиерът Таньо Шишков приготви:

  •                                         Салата Капрезе с Моцарела и три вида домати
  •                                         Филе от лаврак с чушков сос
  •                                         Шоколадов брауни

Докато готвачите обясняваха техниката на приготвяне на своите ястия сервитьори ни поднасяха вече приготвените за нас блюда, по две в чиния. Всяко ястие беше поднесено с грижливо подбрани вина. След дегустация от нас се очакваше да дадем своя глас на специално приготвени за целта уреди. Няма да скрия, че останах последователен фен на менюто на шеф Манчев. Благодарение на него опитах най-вкусния си Тарт Татен досега. Беше божествен, с маслено тесто! 
Програмата беше разнообразена от музиканта Калин Вельов, който "посвири" на тенджери и тигани и от красивата пианистка Мария Каракушева, която посвири на пиано, специално за гостите. След финалното гласуване изненадата на вечерта беше РАВНИЯТ резултат сред конкурентите, защото победител всъщност се оказа Lidl Bulgaria, които са задкулисният продуцент и спонсор на събитието. 


С това събитие всъщност поставиха началото на поредната си перфектно организирана рекламна кампания, в която всяка седмица двамата готвачи ще представят по една рецепта с най-новия продукт, който компанията поднесе на своите клиенти, и зрителите ще имат възможност сами да изберат своето вдъхновение. 
Вечерта приключи с коктейл на червения килим и снимки със звездите на вечерта, с които и аз имах честта да се снимам.



На тръгване всеки гост получи скромен подарък от организаторите, за спомен - силиконова ръкохватка. 
Занимавам се с Маркетинг и PR и не мога да не отбележа, че маркетингът и PR-ът на ЛИДЛ е сред най-добрите в България. Това усещане се затвърди у мен след безупречно и безпрецедентно организираната тайна вечеря (Secret dinner) преди година и половина, с която Лидл заявиха присъствието си на родната сцена, и на която аз имах удоволствието да присъствам. 
Желая им успех и още много такива успешни кампании като тази! 

Благодаря на Андрей Михайлов от в-к Труд за предоставения снимков материал, както и на Даниела Динева  от http://cooks-and-bakes.com/.

8 коментара:

  1. Ани, Ани, пак си била в центъра на събитията. :) Благодаря ти, че сподели с нас! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, че хубаво изживяване! Прекрасна си на снимките, Ани! Вече два пъти го казах, но и ще потретя. Двамата Шеф готвачи са били истински щастливци, че са се снимали до теб!

    Жалко, че не можах да дойда, но като са ни все в четвъртък концертите какво да се прави. Няма как. Единственото ми утешение е, че изсвирихме симфонията страхотно. Поне да не ме е яд чак толкова.

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасна си, Ани, наистина щастливците са Манчев и Шишков -
    благодаря за споделеното и чудесното представяне!
    А бадемовата ти торта е приказна, като за принцеси...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, благодаря ти. Радвам се, че тортата ти харесва.

      Изтриване
  4. На това му казвам професионален блогър :)

    ОтговорИзтриване