Търсене в този блог

понеделник, 13 октомври 2014 г.

Гъбена супа с аспержи и червено вино

    Толкова ми хареса тази гъбена супа с аспержи и червено вино, че в разстояние от няколко дни я правих два пъти, най-малкото, защото първият път се изяде светкавично и не успях да я снимам. Днес повторих, за да я споделя с вас, защото е страхотна! Изключително ароматна и вкусна!


Продукти:

1 малка глава лук
2 скилидки чесън
30 г масло
500 г нарязани на филии гъби
3 с.л. брашно
700 мл. био зеленчуков или телешки бульон
връзка пресни аспержи
1/4 ч.ч. червено вино
черен пипер
прясна мащерка
сол


Измийте и нарежете гъбите на филии. Кипнете кубче бульон в 700 мл. вода. Нарежете на ситно лука и чесъна в друга тенджера и ги задушете в маслото, заедно с малко вода. Добавете нарязаните гъби, поръсете с черен пипер и малко сол и задушете под капак, докато омекнат и леко покафенеят. Разбъркайте 3 с.л. брашно и долейте бульона. Добавете нарязаните на ситно аспержи. Разбъркайте добре и налейте червеното вино. Накрая поръсете с листенца прясна мащерка. Кипнете супата, намалете на минимум и гответе още 5 минути. Поднесете топла.

Да ви е сладко!


5 коментара:

  1. А телешки бульон откъде може да се закупи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, продават се и онлайн, като този например: http://www.enoti.bg/bg/biolinie-bio-zelenchukov-bulion-66-grama./ Виждала съм и в Био Балев телешки бульон на прах. Ако не откриете сложете зеленчуков на Рапунцел.

      Изтриване
  2. Интересна комбинация. Може и да опитам. Браво за био бульона! Много важна съставка! И Рапунцела и той така. Без него не е здравословно, нали Ани? Много се увличаш, мила ми красавице по тези безумия. Недей, стъпваш по много тънка линия, не е добре. Промит ти е мозъка, мое сладко момиче, а си още много млада. Знаеш колко те обичам, иначе щеше да ми е все едно и никога нямаше да ти го кажа. Време е да престанеш с тези глупости.

    ОтговорИзтриване
  3. Много е права Йоланта.
    Супата е интересна, но това с био бульоните и на мен ми дойде в повече...
    Аспержите някак си ги преглътнах...

    ОтговорИзтриване
  4. гъбите са достатъчно ароматни и без допълнителни бульони дори и "био" иначе мерси за рецептата, комбинацията с аспержи е интерсена

    ОтговорИзтриване