Търсене в този блог

понеделник, 16 ноември 2015 г.

Манчев срещу Шишков с нова книга и премиера пред кулинарните блогъри

    Изминалата седмица беше наситена с доста интересни кулинарни събития. Ще ви разкажа за едно от тях.
   Може би си спомняте, че преди година бях поканена на едно много интригуващо събитие в Rainbow plaza, където Лидл България поставиха началото на най-новия си проект - Манчев срещу Шишов. Цяла година двамата готвачи споделяха по две свои рецепти всяка седмица. Логичният финал на този проект беше издаването на сборник с рецепти - кулинарна книга с 2x52 рецепти, или общо 104 рецепти, които вече можете да откриете в магазини Лидл. 


    Ястията в кулинарното издание са разпределени в няколко основни раздела: предястия, ястия с месо, безмесни ястия, десерти и традиционни български ястия. Книгата има за цел да напомня на хората голямото значение на домашно приготвената храна и колко забавно и вдъхновяващо изживяване може да бъде готвенето заедно със семейството и близките хора. 
     Официалната премиера на книгата се проведе в най-професионално оборудваната кухня в София, в която и аз имах удоволствието да бъда домакин на моята първа Арменска вечеря, демонстрационен център Томеко. Поканени бяха само кулинарни блогъри и журналисти, а водещ беше журналистът Георги Тошев и всички имахме удоволствието да готвим заедно, разделени на два отбора от по 10 човека тристепенно меню на един от двамата шеф готвачи. Аз имах честта да готвя в отбора на шеф Таньо Шишков. 


Нашето меню включваше:
  • Чийзкейк със сьомга
  • Пилешки руладини с крема сирене, сушени домати и кашу, поднесени със запечени смокини с бри
  • Крем Каталана с лешникови трюфели

Противниковият отбор имаше нелеката задача да приготви:
  • Зеленчукова салата с пилешко бонфиле и билков сос
  • Рибай, пепър стек с ризото с гъби
  • Шоколадово гато
На финала, приготвеното от нашия отбор беше поднесено на противниковия и обратното.
Всичко беше много вкусно. Самият процес на приготовления и готвене беше доста вълнуващ и напрегнат, под вещото ръководство на шеф Таньо Шишков и шеф Иван Манчев. 



Беше ми много приятно да готвя заедно с колеги блогъри. 


За финал снимки, селфита и подарък новата книга за всеки гост. Ще споделям с вас вкусни рецепти от нея.



„Манчев срещу Шишков. 52 рецепти срещу 52 рецепти“ може да бъде получена единствено в магазините на Лидл. За всеки 25 лв. от стойността на покупката се получава 1 стикер, а книгата може да се получи при предоставяне на карта с 5 залепени стикера на касата на магазина в периода от 16.11.2015 до 06.12.2015 г. или до изчерпване на количествата на изданието.


4 коментара:

  1. Bravo!
    Pozdravlenia chef!!!
    Lisa

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сърдечно благодаря Лиза :)

      Изтриване
    2. Здравейте! Бих искала да закупя готварската книга на Манчев и Шишков. Можете ли да ми помогнете?

      Изтриване
    3. Здравейте, Теди. Книгата вече не се предлага. Кампанията на Лидл беше само през месец Декември, срещу закупени продукти за 25 лв. и точки.

      Изтриване