Търсене в този блог

събота, 12 декември 2015 г.

Супа топчета и кулинарен конкурс на сп. Good food и Philips Multicooker

    Кое е любимото домашно приготвено ястие на България? Това Ви питат сп. Goodfood и Philips Multicooker, този месец. Едно вкусно проучване, вдъхновено от предстоящите празници и новия модел Philips Multicooker, който аз съм щастлива да изпробвам лично.     


    Имайки възможност да го сравня с предишния модел, мога да споделя, че уредът е изключително обновен и подобрен. Като започнем от новия, футуристичен дизайн, минем през новата функция за създаване на рецепти Stage cooking, в която можете да въведете до 9 стъпки от Вашата рецепта, предварително запаметените 22 програми, функцията My recipe, с която можете за запаметите любимата си рецепта  и стигнете до новата 3D технология за разпределяне на топлината, при която няма нужда от разбъркване. Philips Multicooker може да готви вместо вас, дори, когато се налага да излезете. Настройвате програмата за готвене и след края на програмата уредът сам се изключва и остава в режим поддържане на топлина. Така, когато се приберете у дома ще ви очаква топло, домашно приготвено ястие. Имате опция и за 24 часов отложен старт на готвене. Уредът е незаменим помощник в кухнята, защото позволява всички действия и етапи в готвенето да се случват в един, единствен уред, освен това е изключително тих и безшумен. На моменти отивах да го проверявам дали наистина работи :) Лично аз съм нетърпелива да разбера дали има подобрение и в хрупкавата коричка на кексовете, която се получаваше при предишния модел. 
    Превърнете готвенето в детска игра с Philips Multicooker. Бъдете креативни. В секцията "Рецепти с мултикукър", можете да откриете много вкусни рецепти, приготвени в уреда. 
     Гласувайте на страницата на сп. Goodfood: http://goodfood.bg/philipsmulticooker за Вашето любимо българско ястие, а на финала Philips Multicooker ще покаже как всеки може бързо и лесно да приготвя любимите ястия на България. 
     Аз избрах да Ви споделя моя прочит на една класическа, българска рецепта за Супа топчета. Не претендирам, че всеки я готви така. Това е моята вкусна и питателна рецепта. Ще се радвам ако я опитате и споделите мнение. Ето и самата рецепта:

Продукти:

1 глава лук
50 мл. зехтин
1 морков
парче целина
1 картоф
(по желание зелена чушка)
300 г кайма смес
1 ч.л. джоджен
1/2 ч.л. червен пипер
1 скилидка чесън
черен пипер
сол
2 с.л. ориз
5 с.л. брашно
шепа фиде
1 жълтък
2 с.л. кисело мляко
връзка пресен магданоз


Сложете в купа двата вида кайма. Добавете черен пипер, сол, червен пипер, джоджен, една скилидка чесън и 2 с.л. измит ориз и омесете добре. Сложете брашното в плитка чиния. Оформете с ръце кюфтенцата от кайма и ги сложете в брашното. Разклатете чинията и оваляйте кюфтенцата в брашното. 


Обелете и нарежете на ситно лука, моркова, целината и картофа. Включете Multicooker-a в мрежата и от бутона MENU изберете програма FRY. Натиснете START. Налейте зехтина, сложете нарязаните на ситно зеленчуци, налейте 1 ч.ч. вода и ги задушете за 15 минути. Времето е предварително програмирано. 


Отворете капака и налейте 1 л. вода. Изберете от бутона MENU програмата BOIL и оставете да заври. Пуснете внимателно кюфтенцата във водата и изберете програмата SOUP. След около 15 минути добавете фидето, черния пипер и солта. В купичка чукнете един жълтък и го разбъркайте с 2 с.л. кисело мляко. Налейте малко от супата в купичката и темперирайте настройката. Когато е достатъчно топла я излейте в супата. Накрая изключете уреда и добавете ситно, нарязан магданоз.
--------------------
Можете да приготвите супата и с новата програма за многостепенно готвене - Stage cooking на Multicooker. За целта след като включите уреда натиснете и задръжте за 3 секунди бутона Stage cooking, след това изберете Cooking time от 15 минути и Temp (Температура) от 100 градуса. Отново натиснете бутона Stage cooking и изберете Cooking time от 10 минути, при Temp (Температура) 100 градуса. Отново натиснете бутона Stage cooking и от Cooking time изберете време от 30 минути, при Temp (Температура) 80 градуса.
Налейте зехтина, сложете нарязаните на ситно зеленчуци (лук, морков, картоф и целина), налейте 1 ч.ч. вода и ги задушете за 15 минути. След това налейте литър вода и кипнете супата за 10 минути. Пуснете кюфтенцата в нея. След 15 минути добавете фидето, черния пипер и солта. В купичка чукнете един жълтък и го разбъркайте с 2 с.л. кисело мляко. Налейте малко от супата в купичката и темперирайте настройката. Когато е достатъчно топла я излейте в супата. Гответе супата още 15 минути. След приключване на програмата добавете нарязан магданоз.
Между различните етапи на готвене уредът ще издава звуков сигнал и автоматично ще преминава в следващия режим на готвене. След края на програта, уредът автоматично ще премине в режим Keep Warm за поддържане на топлина. Изключете уредът от мрежата.


Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Супата изглежда примамлива и вкусна, но виждам, че е сготвена в малко количество - 1 л + 1 ч.ч(още 250 г) И няма как да бъде иначе, защото ако се налее нормално количество 3.5 л течност, на 100 градуса ще клокочи бясно и ще пръска по капака. Недостатъкът на този уред е, че стъпката на промяна на температурата е цели 10 градуса. А това, особено в зоната на завиране и кипене (90-110 градуса) е твърде голяма стъпка. Като се има предвид, че вече има уреди със стъпка на промяна в тази зона от 5 или дори 2 градуса. Защо нищо не споменавате за недостатъците на уреда? Имам го същия и съм наясно точно за какво става дума. Поздрави, Валентина

    ОтговорИзтриване
  2. Аз ви препоръчвам новия мултикукър на Мулинекс 43 в 1. Не зная дали го има вече в.Бг, освен всичко друго има.и програма за размразяване, изключително съм впечатлена. Поздрави от Франция :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви. Не съм изпробвала Мулинекс. Вероятно също е много добър. Аз почти ежедневно използвам мултикукъра и ми е голям помощник в кухнята.

      Изтриване
  3. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Аз също съм доволна от моя уред.Препоръчвам мултикукър уред за готвене

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много често го ползвам. Напоследък варя цяло пиле в него и правя кисело мляко у дома :)

      Изтриване