Търсене в този блог

събота, 12 март 2016 г.

Печен Камамбер в два варианта

    Сиренето Камамбер, представлява вид меко френско сирене с лека плесен. Продава се в дървени кутии, което дава по-добра възможност за узряване, транспортиране и съхранение. Пита от 250 г Камамбер се прави от 1 л мляко. Запечено, сиренето се топи и е изключително вкусно, както в сладък, така и в солен вариант. Предлагам Ви да опитате моите две предложения за печен Камамбер - разрязан по средата, със сладко от ягоди и пресни ягоди и печен с чесън и розмарин. Уверявам Ви, че и двата са неустоимо вкусни, особено, утопени с мек хляб и в компанията на приятели с чаша, хубаво бяло вино. Истински разкош! В соления вариант сиренето се пече директно в дървената кутийка, което изключва необходимостта от миене на съдове.

Камамбер с ягоди


Продукти:

1 пита сирене Камамбер Coeur de Lion, 250 г
100 г пресни ягоди
50 мл. сладко от ягоди
хималайска сол
30 мл. зехтин

Разрежете с помощта на остър нож сиренето Камамбер.
Намажете го със сладкото от ягоди и подредете отгоре парченца ягоди.


Захлупете второто капаче сирене отгоре, поръсете с щипка хималайска сол, полейте със струя зехтин, поставете го в малка тавичка и го печете на 200 градуса за 12 минути. Поднесете топло.


Да ви е сладко!

Камамбер с чесън и розмарин


Продукти:

1 пита сирене Камамбер Coeur de Lion, 250 г
3 необелени скилидки чесън
3 стръка пресен розмарин
щипка хималайска сол
черен пипер
30 мл. зехтин

бяло вино Marlboro Sauvignon Blanc
пълнозърнеста багета със семена Дар от боговете


Развийте сиренето от опаковката. Отрежете долния край на скилидките чесън и ги забодете с него в сиренето. По същия начин боднете и стръкчетата розмарин. Поръсете с черен пипер, щипка хималайска сол и зехтин. 


Сложете капака на кутията под дъното (едно в друго). Поставете вътре сиренето, пъхнете го във фурната и печете на 200 градуса около 15 минути.
Поднесете топло с чаша бяло вино и филии, пълнозърнеста багета.



Да ви е сладко!

Адаптирано от: http://www.makelifeeasier.pl/gotowanie/a-moze-przystawka-zapiekany-camembert-ze-swiezymi-malinami-tymiankiem-i-oliwa-z-oliwek

http://www.chocolatecookiesandcandies.com/2012/02/lazy-cooks-baked-camembert-with-garlic.html

1 коментар:

  1. Здравейте, аз шпионирам блога Ви отдавна :) , пробвала съм някои рецепти - всички от които невероятно вкусни, дори от тук беше първата ми торта :) Харесва ми, че блогът Ви си има ниша някак си - арменската кухня и държа да знаете, че любимата ми салата е Карнъ салад, която видях точно тук (http://www.vkusnoteka.bg/2011/05/blog-post_19.html).
    Престраших се да пиша, защото случайно и аз правя идентична на втората рецепта, предложена от Вас (когато имам пресен розмарин естетвено) и исках да споделя 2 неща относно рецептата с Вас:
    1. Някой път сервирайте Камамбера с чесън и розмарин заедно с нарязани на четвъртини и почистени от семките недоузрели круши. Аз открих комбинацията случайно и при всяка възможност го ям точно така.
    2. Тази рецепта:
    http://www.jamieoliver.com/recipes/cheese-recipes/beautiful-baked-camembert/ (надявам се знаете английски език, но ако не - гугъл транслейт ще помогне) е страхотна, най-вероятно сте я срещали, но все пак реших да ви я постна.
    Колкото до рецептата за Камамбер с ягоди - звучи и изглежда невероятно и още другата седмица ще я пробвам. Благодаря за споделянето и поздрави! :)

    ОтговорИзтриване