Търсене в този блог

събота, 5 март 2016 г.

Кула от печено, червено цвекло и козе сирене

    Представям Ви една много красива и различна салата. Вероятно много от Вас не обичат червено цвекло, но искам да Ви уверя, че когато се пече, цвеклото добива карамелизиран, сладък вкус, който перфектно се допълва от запеченото козе сирене и портокалово-балсамовия дресинг, освежено от пресен, бейби спанак и рукола. На тази прекрасна салата й подхожда чаша класно, червено вино. Наздраве приятели! 


Продукти:

1 средно голяма глава червено цвекло
2 x 150 г козе сирене
рукола и бейби спанак
черен пипер
сол
20 мл. зехтин
1 ч.л. мед

1 с.л. смлени орехи

продукти за дресинга:

сокът от 1/2 портокал
1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
1 и 1/2 с.л. бял балсамов оцет
2 с.л. зехтин
сол


Загрейте фурната на 270 градуса.
В купа смесете съставките за дресинга. В друга купа смесете малко рукола и бейби спанак. Полейте ги с 1-2 ч.л. от дресинга и разбъркайте.
Сложете гумени ръкавици и обелете главата цвекло. Отрежете горния и долния край. Сложете го върху хартия за печене цяло, поръсете с черен пипер и сол и полейте със зехтин. 


Пъхнете го във фурната. Печете го около 40 минути, като по средата на печене го обърнете. Оставете го да изстине и го нарежете на кръгчета с дебелина, приблизително колкото козе сиренето.
Загрейте 1 ч.л. мед в тиган и сложете козе сиренето. Полейте със струя зехтин и го гответе две-три минути от страна. 
Вземете чиния за сервиране. Потопете цвеклото в дресинга. Отцедете. Редувайте парче червено цвекло, малко спанак и рукола, след това козе сирене и така, докато свършат продуктите. Покапете тук там с дресинга. Украсете със смлени орехи и стрък пресен босилек.


Наздраве!

1 коментар:

  1. А пък аз на козето сирене се насландисвам... не предобря ли вкусът на всичко останало?
    иначе е и ефектно. поздрави, Ани!

    ОтговорИзтриване