Търсене в този блог

сряда, 16 март 2016 г.

Домашна бисквитена торта с извара и плодове, без печене

    Рецептата за тази много вкусна торта знам от ученичка. Опитах я за първи път на гости на моя приятелка и от тогава я имам в тефтера си с рецепти. Впечатляваща е с това, че се приготвя без печене. Бърза, лесна и вкусна, домашна бисквитена торта с извара и плодове. Тортата е много добре балансирана като сладост, допълнена от лек крем от цедено кисело мляко и свежи плодове.
   Поводът да я направя беше рождения ден на моя любим, който съвпадна с една чудесна инициатива на Olympus, в която съвременните жени успяват да бъдат елегантни, както в малка черна рокля, така и в малка черна престилка и да бъдат звездите на своята кухня, създавайки красота и стил. 



Продукти:

2 пакета чаени бисквити с масло
100 г масло
1 ч.ч. счукани орехи
3 яйца
1 ч.ч. захар
400 г извара Olympus
1 ванилия
1 с.л. натурално какао

продукти за белия крем:
400 г цедено кисело мляко Olympus
1 с.л. пудра захар
1 ванилия

500 г ягоди
2 бр. киви
1 банан
настърган натурален шоколад


Натрошете бисквитите с ръце в дълбока купа. Прибавете счуканите орехи.
В стъклена, термоустойчива купа сложете 3-те яйца и захарта, сложете ги на водна баня и разбийте, до кремообразна, пухкава смес за 4-5 минути. Извадете от водната баня. Охладете добре и добавете кофичка извара. Разбийте крема внимателно на ниска скорост на миксера. Добавете ванилията и какаото. 
Стопете маслото на бавен огън и полейте бисквитите, непосредствено след това излейте и крема и разбъркайте. 
Поставете ринга за торта върху поднос или картон и излейте сместа в него. Заравнете. Приберете в хладилник за 24 часа, за да стегне добре. Прекарайте остър нож по ръба и отстранете ринга.
Смесете съставките за крема и разбъркайте с лъжица. Намажете тортата отгоре и декорирайте с плодове по избор, поръсени с лимонов сок, за да запазят свежестта си.


Да ви е сладко!

11 коментара:

  1. Ани,
    прекрасна е тортата.Много оригинална и вкусна рецепта.Чудна украса с плодове и крем от цедено мляко.Ще я изпробвам задължително.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много си мила Ели. Тортата наистина е много лесна и адски вкусна.

      Изтриване
  2. Чудесна е, и продуктите на Олимпус ми допадат много!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, може ли да ми дадете брой или грамаж на бисквитите? Не живея в България но с удоволствие ще пробвам тази страхотна рецепта, просто не мога да намеря български пакет такива!
    Благодаря:-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Ели. По 175 г. са бисквитите. Можете да ги замените и с други меки бисквити.

      Изтриване
    2. Благодаря Ани! Намерих подходящи и се получи страхотно :-)

      Изтриване
  4. Правих я за рожденният ден на мъжът ми и всички мноого я харесаха.

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте, мога ли да изпека основата, защото суровите яйца малко ме притесняват? Дали ще се получи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, няма да се получи печен. Не бива да се притеснявате от яйцата щом са минали термична обработка на водна баня няма страшно!

      Изтриване