Търсене в този блог

сряда, 20 юли 2016 г.

Инициативата на Coca-Cola #ДаСеХранимЗаедно стартира в гр.Ямбол



На 17 юли 2016 г. жителите на Ямбол се насладиха на вкусни грил-изкушения, направени по техен вкус. От 10:00 до 22:00 часа централният градски парк се превърна в Coca-Cola Chill & Grill зона и посрещна жителите и гостите на града, заедно с техните семейства.

                          
Аз имах удоволствието да бъда част от това прекрасно събитие, като заедно със Сандра Алексиева от сайта 1001 рецепти, Ваня Георгиева от блога Culinary with me и Даниела Колева, известната телевизионна водеща, изненадахме посетителите, всяка с нова и интересна рецепта за барбекю, създадена специално за събитието. В края на публикацията можете да откриете вкусните рецепти, които всяка от нас представи: Крехки пилешки филенца в специална марината от лимон , представена от Сандра Алексиева (1001 рецепти), Салата с рукола и гриловани праскови с прошуто, представена от мен и Вкуснотека, Традиционни ущипци, представени от Ваня Георгиева (Culinary with Me), Рибни шишчета с дресинг и розмарин, представени от Даниела Колева и рецептите участвали в играта с публиката: Пилешки крилца на шиш, Сандра Алексиева (1001 рецепти) и Пилешки крилца на барбекю, Даниела Колева.




Събитието е част от поредица събития в 5 от най-посещаваните паркове в страната - Ямбол, Стара Загора, София, Варна и Бургас. Началният час е 10:00, за да могат всички гости да се насладят на вкусните грил-предложения, забавни игри и семейни активности. Целта на поредицата събития от инициативата #ДаСеХранимЗаедно е да постави акцент върху споделените мигове на щастие, прекарани около семейната трапеза.


През целия ден уханието на вкусна храна е съпътствано от забавления и игри. Актьорът Ники Станоев се грижи за доброто настроение на всички. Специално куклено шоу, водни игри и много спортни активности са предвидени. За приятната обстановка в Ямбол допринесоха младите български таланти и групи Rewind, Funky Miracle, Brazz ViliDJ. След края на инициативата #ДаСеХранимЗаедно избрани късметлии, които участваха в кулинарна, грил надпревара спечелиха страхотни награди, най-голямата от които бе шансът да участват в едно незабравимо преживяване – вечеря в небето с панорамна гледка, на 11 септември 2016 г. в София.

Изключително съм щастлива да бъда част от това страхотно, лятно събитие и да имам възможност на живо да се срещна с вас. В Ямбол ме посрещнаха няколко семейства, редовни читатели на Вкуснотека. Снимахме се, поговорихме, готвихме заедно. Благодаря Ви, че отделихте от времето си да дойдете и да се забавляваме заедно.

Следващата неделя, 24 юли 2016 г., ни очаквайте в Стара Загора, където ще бъде следващата Coca-Cola Chill & Grill дестинация. За гостите са подготвени много изненади, игри и забавления. Очакваме Ви :) 


А сега искам да Ви дам рецептите, с които да изненадате своите близки:

Крехки пилешки филенца в специална марината от лимон
Сандра Алексиева (1001 рецепти)

Необходими продукти:
Пилешко филе
Сол
Черен пипер
Мед
Зехтин
Соев сос
Сокът от един лимон

За гарнитурата:
Картофи
Черен пипер
Сол
Розмарин

Начин на приготвяне:
Пилешкото филе се начуква и се овкусява със сол и черен пипер. Приготвя се марината от равни количества мед, зехтин, соев сос и прясно изцеден лимонов сок. Добавят се клонки прясна мащерка и месото се оставя да престои в маринатата за една нощ. Изпича се на барбекю по около 6 минути от всяка страна.

Гарнитура:
Картофите се нарязват на шайби и се овкусяват с черен пипер, сол и розмарин. Обвиват се във фолио и се поставят на барбекюто за 10-15 минути.

Салата с рукола и гриловани праскови с прошуто
Ани Шакарян (Vkusnoteka)



Необходими продукти:
Микс от зелена салата с рукола
3 праскови / некратини
2 топки моцарела
Прошуто
Филирани бадеми
Сол
Черен пипер
Зехтин
Балсамов оцет

Начин на приготвяне:
Прасковите се нарязват на полумесеци, обвиват в прошуто и се поставят на грила. Поливат се със струя зехтин и черен пипер. Салатите се объркват с подправките на вкус. Готовите праскови с прошуто се поставят върху салатата и се гарнират с моцарела. Поръсва се с тъмен, балсамов оцет и филирани бадеми. 

Традиционни ущипци
Ваня Георгиева (Culinary with Me)


Необходими продукти:
500 гр. мляно телешко месо
300 гр. мляно свинско месо
100 гр. нарязан пушен бекон
100 гр. ситно нарязан кашкавал
1 скилидка чесън
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. сладък червен пипер
Сол
Черен пипер

Начин на приготвяне:
Продуктите са омесват и от готовата смес се „щипват“ парченца и се поставят на грила.

Рибни шишчета с дресинг и розмарин
Даниела Колева


Необходими продукти:
2 вида риба – сьомга, лаврак или ципура
Чери домати
Розмарин
Чесън
Сол
Зехтин
Лимон

Начин на приготвяне:
Рибата се изчиства от кожата. Единият вид риба се реже на ивици с дебелина 1-2 см., а другият – на кубчета с размер 2х2 см. На шишче се редуват на зиг-заг купчетата, ивиците риба и чери домати. В основата на шишчето се поставя стръг розмарин. Изпичат се на грила, като в жарта се поставя скилидка чесън за аромат. Дресингът се приготвя от лимоновия сок, зехтина и солта. Ястието се гарнира с печени на грил картофки с розмарин.

Пилешки крилца на шиш
Сандра Алексиева (1001 рецепти)

Необходими продукти:
2 пилешки крилца
2 с.л. соев сос
2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
2 с.л. горчица
1 тиквичка
3 с.л. оцет Балсамико
3 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
2 стръка магданоз
2 люти чушки

Начин на приготвяне:
Пилешките крилца изправени на шиш са мариновани в равни количества мед, соев сос, горчица и зехтин. Изпичат се на барбекю до готовност и от двете страни. Поднасят с белени и нарязани на филийки пресни тиквички, изпечени на барбекю и мариновани след изпичане в смес от зехтин, оцет Балсамико, сол, чесън и магданоз. Пожелание се поднасят с изпечени на барбекю люти чушлета.

Пилешки крилца на барбекю
Даниела Колева


Необходими продукти:
Пилешки крилца
3 с.л соев сос
3 с.л зехтин
Сока на един лимон
1-2 ч.л червен пипер ( ако искате да са пикантни , лют ч. пипер)
3-4 счукани скилитки чесън
4-5 с.л горчица
1-2 с.л мед
1-2 с.л зехтин

Начин на приготвяне:
Пилешките крилца се мариноват в соев сос, зехтин, чесън, лимон, червен пипер. Престояват в марината 15 мин. и се пекат. Сос за вече изпечените крилца: горчица, малко мед и зехтин. Крилцата се поднасят в гарнитура с шишчета от тиквички и патладжан, печени люти чушлета и печен кромит лук, нарязан на шайби.

Да ви е сладко! 

2 коментара: