петък, 26 август 2016 г.

Бисквитена торта с Маскарпоне и течен шоколад

Думите за излишни - топяща се в устата бисквитена торта с Маскарпоне и шоколад.


Продукти за крема:

1 кутия сирене Маскарпоне (500 г)
200 г заквасена сметана
1 ванилия
2 с.л. пудра захар
2 белтъка

1 и 1/2 пакет правоъгълни бисквити (по-тънки)
2 капачки Ром
100 мл. прясно мляко за напояване
5-6 смлени бисквити за украса
225 г течен шоколад Fineti


Разбийте с миксер сиренето Маскарпоне в купа, заедно със заквасената сметана, пудрата захар и ванилията. Накрая разбийте на сняг белтъците и ги добавете в крема, като продължите да бъркате с шпатула.



Топнете и отцедете всяка бисквита в млякото и ги подредете на дъното на малка правоъгълна тавичка. Моята е с размери 20:30 см. Покапете с малко ром. Намажете с 1/3 от крема. Стопете на водна баня шоколада и покапете тук-там върху крема. Повторете ред бисквити, напоени в малко мляко и капки ром и отново намажете с крем и покапете с шоколад. Завършете с нов ред бисквити и крем и поръсете с фино смлени бисквитени трохи. Покапете шоколад върху тортата. 
Охладете за 2-3 часа и разрежете.

Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Ани,
    прекрасна бисквитена торта.Чудесно изглежда и е интересен десерт - бърз и лесен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да Ели, много бърз и лесен десерт. Освен това не е много сладка. Кремът е много фин и въздушен, заради наличието на бити белтъци в него. Сигурна съм, че много ще ти хареса тортичката. Прегръдки

      Изтриване
  2. Ани, правила съм подобна и семплия вид се компенсира от наистина чудесния и вкус!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весе, нали знаеш, че често най-простичките неща са и най-вкусни. Тортата няма да те разочарова :)

      Изтриване