Представям ви една изключително вкусна салата, истинска лека вечеря. Има закачлив сладко-солен вкус, който ще ви очарова.
Продукти:
1 зелена салата микс
2 бр. пилешки гърди
3 филии пълнозърнест хляб
50 г кашкавал
30 мл. зехтин
шепа листенца прясна мащерка
шепа листенца босилек
черен пипер
сол
7-8 кайсии
2 с.л. мед
една шепа пресни боровинки
1 връзка пресен чесън
1 бр. авокадо
продукти за дресинга:
1 с.л. Дижонска горчица
1 с.л. мед
1 с.л. соев сос
1 с.л. бял балсамов оцет
3 с.л. зехтин
сол
Загрейте фурната на 200 градуса. Покрите малка тава с хартия за печене.
Разрежете пилешките гърди по дължина на две. В блендер поставете филиите хляб, зехтина, кашкавала и подправките - босилек, мащерка, черен пипер и сол. Пасирайте до билкови трохи.
Намажете филетата с малко зехтин и ги потопете в трохите, така че да полепнат от двете им страни. Поставете ги в тавичката, полейте ги с малко зехтин и ги печете около 20 минути до готовност.
В купичка смесете всички съставки за дресинга. Изсипете салатения микс в купа и го полейте с дресинга. Добавете ситно нарязан пресен чесън и разбъркайте добре. Прехвърлете я в поднос за сервиране. Нарежете пилешките филета и ги поставете върху салатата. Нарежете авокадото на две половини и след това на тънки филиики. Сложете го върху салатата.
Отстранете костилките на кайсиите и ги нарежете на малки парченца. Прехвърлете ги в тенджерка с малко мед и ги кипнете, докато се редуцират и станат на сладко. След като поизстине го полейте върху пилешките филета. Поръсете с боровинките и поднесете.
Да ви е сладко!
На мен би ми харесала!
ОтговорИзтриване