Наскоро опитах тази комбинация от продукти в крем супа в едно от любимите ми Столични заведения. Толкова ми хареса, че реших да се опитам да я приготвя и у дома. Супата се получи невероятно вкусна и много горещо ви я препоръчвам. Толкова е нежна, ароматна и вкусна, а поднесена с гриловано шишче от скариди с чесън и бяло вино е просто неустоима.
Продукти за 4 порции:
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 големи моркова
1 парче целина
2 картофа
1 зеленчуков бульон
черен пипер
сол
12 бр. бланширани скариди
30 мл. зехтин
продукти за шишчета от скариди:
20 бр. скариди
1 скилидка чесън
30 мл. бяло вино
30 мл. зехтин
черен пипер
сол
Нарежете на ситно лука, чесъна, картофите, целината и морковите. Сложете ги в тенджера с 30 мл. зехтин и налейте малко водичка. Задушете зеленчуците до омекване, ако е необходимо долейте малко вода отново. Подправете с черен пипер, сол и натрошете един зеленчуков бульон.
Почистете скаридите за супата и за шишчетата. Не забравяйте да почистите и синята вена на гърба й. Измийте ги. Загрейте 30 мл. зехтин в тиган, добавете една скилидка, стиснат чесън и сложете скаридите в тигана. Налейте виното и ги гответе 3-4 минути до готовност. Отделете 20 от тях за шишчета, останалите ги нарежете и ги прехвърлете в останалите продукти за супата. Ако течността е поизвряла ги запържете заедно със зеленчуците за минута и налейте вода, два пръста над зеленчуците. Оставете супата я да поври за десет, петнадесет минути, след това пасирайте до гладкост.
Поднесете с шишче от скариди.Да ви е сладко!
Ани,
ОтговорИзтриваненаистина чудесна супа, ще я приготвя още тази седмица.Великолепно предложение за почивните дни.
Поздрави !
Ели, ако обичаш такива нестандартни комбинации тази супичка е точно за теб. Много вкусно се получава.
ИзтриванеАни, свиних тази супа в Кактус на Манчев, много е вкусна наистина.
ОтговорИзтриване