Търсене в този блог

сряда, 4 август 2021 г.

Разядка с извара

    Искате да приготвите бърза и вкусна разядка? Опитайте моето предложение за разядка с извара. Поднесох в чашки от тортила, за повече красота. 


Продукти:

300 г извара Боровица

1 ч.ч. кисело мляко Боровица

2 скилидки чесън

сол

черен пипер

връзка пресен копър

2 сварени яйца

10 бр. черни маслини 

1 с.л. зехтин


тортили с чиа


Сложете в купа изварата и я разбъркайте с киселото мляко. Стиснете скилидките чесън, нарежете копъра и маслините на ситно. Обелете яйцата и ги нарежете на кубчета. След това ги добавете в сместа, заедно с черен пипер и сол. На финала добавете супена лъжица качествен зехтин. Разбъркайте всичко много добре. Охладете.


Вземете 1-2 дълбоки керамични, термоустойчиви купи с големината на купа за мюсли. Сложете в купата тортилата, така че хубаво да легне по дъното и стените. Ако имате купичка с по-малък диаметър я поставете вътре в другата, така че да играе ролята на тежест по време на печенето. Печете във фурната за около 10 минути. Извадете от купата и ще получите тортила във форма на чашка. Напълнете я с изварената разядка, декорирайте със стръкче зеленина и резенчета репички за цвят и поднесете.

Да ви е сладко!

Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Втори тираж на книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)

2 коментара:

  1. Много оригинален начин за поднасяне на тази вкусна разядка Ани.Ще я изпробваме.Много вкусна е и разядката съдейки по продуктите.
    Поздрави, здраве и благословение !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ели. Тортилите наистина имат страшно много приложения. Радвам се, че разядката ти допада :)

      Изтриване