Търсене в този блог

събота, 19 октомври 2024 г.

Маслен боб с праз и спанак

   Кремообразен, маслен боб с ароматен, сладък праз, лимон и спанак. Една свежа комбинация в лесна и много бърза рецепта, която същевременно е много засищаща и полезна. 

Продукти:

400 г маслен боб от буркан

2 стръка праз лук

1/2 глава червен лук

3 скилидки чесън

1/4 ч.л. люспи лют пипер

черен пипер

сол

2 шепи пресен, бейби спанак

1 ч.л. прясна мащерка

30 мл. зехтин

1 ч.л. бял балсамов оцет

кората от 1/2 лимон

Нарежете на ситно праз лука, червения лук и скилидките чесън и ги задушете в малко зехтин до омекване. Добавете лютия пипер, черен пипер, сол и прясна мащерка. Сипете в тигана масления боб, заедно с течността от буркана и кипнете. След пет минути добавете бейби спанака и балсамовия оцет и разбъркайте. Гответе на бавен огън още 5-10 минути. Настържете лимонова кора и поръсете с още малко прясна мащерка преди поднасяне.

Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар