Кремообразен, маслен боб с ароматен, сладък праз, лимон и спанак. Една свежа комбинация в лесна и много бърза рецепта, която същевременно е много засищаща и полезна.
Продукти:400 г маслен боб от буркан
2 стръка праз лук
1/2 глава червен лук
3 скилидки чесън
1/4 ч.л. люспи лют пипер
черен пипер
сол
2 шепи пресен, бейби спанак
1 ч.л. прясна мащерка
30 мл. зехтин
1 ч.л. бял балсамов оцет
кората от 1/2 лимон
Нарежете на ситно праз лука, червения лук и скилидките чесън и ги задушете в малко зехтин до омекване. Добавете лютия пипер, черен пипер, сол и прясна мащерка. Сипете в тигана масления боб, заедно с течността от буркана и кипнете. След пет минути добавете бейби спанака и балсамовия оцет и разбъркайте. Гответе на бавен огън още 5-10 минути. Настържете лимонова кора и поръсете с още малко прясна мащерка преди поднасяне.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар