Здравейте приятели! 😀
След кратка творческа пауза, поради много ангажименти и липса на време се завръщам в моето местенце с ново вдъхновение за вкусни рецепти, които да опитате с нетърпение и любопитство.
Приготвила съм ви различни вкусотии, но преглеждайки снимките си от фотоапарата се спрях първо на тази апетитна рецепта за рулца от тиквички с шунка и Гауда, които са толкова вкусни, че със сигурност ще влезнат в задължителното ви меню.
Приготвят се много лесно!
Продукти:
3 бр. тиквички
100 г сирене Гауда (или мек кашкавал)
100 г прошуто Кото (или шунка)
100 г Пармезан
100 г галета
30 мл. зехтин
черен пипер
сол
Измийте и нарежете тиквичките на тънки филии, като за гриловане.
Кипнете в тенджера вода и ги пуснете в нея за 2 минути леко да омекнат. Извадете ги с решетъчна лъжица. Отцедете ги и ги подсушете с кухненска хартия.
Настържете Пармезана на ситно. Смесете го в купа, заедно с галетата.
Потопете тиквичките в зехтин и ги поръсете с черен пипер и сол.
Загрейте фурната на 200 градуса на горен и долен нагревател.
Вземете една тиквичка. Оваляйте я в сместа от Пармезан и галета. Сложете я на дъската, поставете отгоре резен Прошуто кото (или шунка), а отгоре поставете резен Гауда (или мек кашкавал). Завийте на руло и го поставете изправено в кръгла тавичка за печене. По същия начин оваляйте в сместа и завийте останалите рулца. Поръсете отгоре с останалата смес от Пармезан и галета. Полейте със струя зехтин и печете на силно загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар