Търсене в този блог

неделя, 13 октомври 2024 г.

Рулца от тиквички с шунка и Гауда

Здравейте приятели! 😀

След кратка творческа пауза, поради много ангажименти и липса на време се завръщам в моето местенце с ново вдъхновение за вкусни рецепти, които да опитате с нетърпение и любопитство.

Приготвила съм ви различни вкусотии, но преглеждайки снимките си от фотоапарата се спрях първо на тази апетитна рецепта за рулца от тиквички с шунка и Гауда, които са толкова вкусни, че със сигурност ще влезнат в задължителното ви меню.

Приготвят се много лесно!


Продукти:

3 бр. тиквички

100 г сирене Гауда (или мек кашкавал)

100 г прошуто Кото (или шунка)

100 г Пармезан

100 г галета

30 мл. зехтин

черен пипер

сол


Измийте и нарежете тиквичките на тънки филии, като за гриловане.

Кипнете в тенджера вода и ги пуснете в нея за 2 минути леко да омекнат. Извадете ги с решетъчна лъжица. Отцедете ги и ги подсушете с кухненска хартия.

Настържете Пармезана на ситно. Смесете го в купа, заедно с галетата. 


Потопете тиквичките в зехтин и ги поръсете с черен пипер и сол.

Загрейте фурната на 200 градуса на горен и долен нагревател.

Вземете една тиквичка. Оваляйте я в сместа от Пармезан и галета. Сложете я на дъската, поставете отгоре резен Прошуто кото (или шунка), а отгоре поставете резен Гауда (или мек кашкавал). Завийте на руло и го поставете изправено в кръгла тавичка за печене. По същия начин оваляйте в сместа и завийте останалите рулца. Поръсете отгоре с останалата смес от Пармезан и галета. Полейте със струя зехтин и печете на силно загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.

Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар