Рецептата за този вкусен пастет видях в едно предаване с Жасмин Маджид. Тя сподели, че го приготвя за децата си и тъй като Бети от известно време е на здравословен режим реших, че това е чудесна протеинова закуска за летящ старт на деня. Отгоре можете да слоите авокадо и домат. Протеиновите закуски държат човек сит по-дълго време и освен това пъдпъдъчите яйца са изключително полезни.
Продукти:
5 пъдпъдъчи яйца
130 г кашкавалена извара
черен пипер
сол
2 с.л. зехтин
Кипнете малка тенджерка с вода с 1/2 ч.л. сол. Щом заври пуснете вътре яйцата от пъдпъдъци и ги варете за 5 минути. Охладете ги и ги обелете.
Сложете ги в купа и ги намачкайте на ситно с вилица. Добавете изварата, черен пипер, сол и зехтин. Разбъркайте и поднесете върху препечена филийка намазана със зехтин и чесън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар