Търсене в този блог

събота, 26 октомври 2024 г.

Пастет с пъдпъдъчи яйца и извара

   Рецептата за този вкусен пастет видях в едно предаване с Жасмин Маджид. Тя сподели, че го приготвя за децата си и тъй като Бети от известно време е на здравословен режим реших, че това е чудесна протеинова закуска за летящ старт на деня. Отгоре можете да слоите авокадо и домат. Протеиновите закуски държат човек сит по-дълго време и освен това пъдпъдъчите яйца са изключително полезни.

Продукти:

5 пъдпъдъчи яйца

130 г кашкавалена извара

черен пипер

сол

2 с.л. зехтин

Кипнете малка тенджерка с вода с 1/2 ч.л. сол. Щом заври пуснете вътре яйцата от пъдпъдъци и ги варете за 5 минути. Охладете ги и ги обелете.

Сложете ги в купа и ги намачкайте на ситно с вилица. Добавете изварата, черен пипер, сол и зехтин. Разбъркайте и поднесете върху препечена филийка намазана със зехтин и чесън.


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар