Търсене в този блог

понеделник, 10 юни 2013 г.

Свежа салата от бейби спанак и рукола с печена сьомга, печени, червени чушки и бакла

    Рецептата, която искам да ви предложа тази седмица е богата и невероятно вкусна салата с бейби спанак и рукола, с печена сьомга, печени, червени чушки и бакла. Всички вкусове се допълват много хармонично и избухват с всяка хапка и отпита глътка вино! Тъй като приготвянето на салатата отнема около половин час, а и в нея присъства риба, салатата е достатъчна за лека вечеря за двама. 


Продукти:

125 г микс от бейби спанак и рукола
1 авокадо
1 филе 150-200 г сьомга
2 червени чушки
150 г бакла
малко лимонов сок
черен пипер
сол

продукти за дресинга:

3 ч.л. каперси
1 скилидка чесън
2 ч.л. балсамов оцет
60-70 мл зехтин
1/4 ч.л. сол

Сложете филето от сьомга в тавичка, постлана с фолио, поръсете със сол и черен пипер и го запечете за не повече от 20 минути на силно загрята фурна. Добавете до него нарязаните на парчета червени чушки и ги печете за същото време. Оставете да изстинат. 
Докато сьомгата и чушките се пекат обелете баклата от шушулките. Извадете зрънцата и ги сварете за 4-5 минути във вряща, подсолена вода. Отцедете и обелете ципите им, тъй като са малко дебели. Нарежете авокадото на парчета и го полейте с малко лимонов сок, за да не потъмнее.
Пригответе дресинга като нарежете на ситно каперсите и ги смесите със стиснатата скилидка чесън, балсамовия оцет, солта и зехтина.

Сглобяване на салатата:
Сложете спанака и руколата в купа или плато. Накъсайте отгоре печеното филе от сьомга на средно големи парчета. Поръсете с парчетата авокадо и баклата. Добавете и печените червени чушки и полейте салатата със сока им от печенето. Завършете с дресинга. По желание добавете още малко зехтин. 

------------------------------ 

Насладете се на великолепната салата с чаша бяло вино ЕТНО купаж от Сувиньон блан и Мискет. То е с нежен билков, цветист акцент на зелена ябълка и свежи цитрусови нотки и ще ви устави с усещането за приятен мек финал.

Да ви е сладко!

Адаптирано от Good food

5 коментара:

  1. Поредната вкусотия, Ани! Звучи и изглежда чудесно, поздравявам те!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна салатка!
    http://freestilcreatingbyvilly.blogspot.gr

    ОтговорИзтриване
  3. Анче, великолепна е салатката, отлична компилация от продукти...

    ОтговорИзтриване
  4. Обожавам такъв тип салати, подходящи за вечеря или лек обяд дори! Прекрасна е тази, комбинацията на продуктите е много сполучлива! Страхотно предложение, като всички в блога ти!

    ОтговорИзтриване
  5. О, тази салата я видях на едно друго местенце.
    Много богата, пъстра и красива :)

    ОтговорИзтриване