Сигурно вече сте разбрали колко обичам киноа :) Обичам всичките й здравословни превъплащения. Правих тези малки, сладки кюфтенца наскоро, но чак сега им дойде редът да ви ги споделя. Много са апетитни. Направо се хапват като семки, на крак и в движение. А с биричка са просто разкош :)
1/2 голяма ч.ч. киноа
1 био зеленчуков бульон
1 бр. пилешки гърди
1 яйце
50 г пармезан
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1 морков
1/2 червена чушка
шепа листенца босилек
черен пипер
сол
Сварете киноата във вода с един зеленчуков био бульон в съотношение 1:2, около 15 минути, докато я поеме.
През това време сложете останалите продукти в купа.
Настържете пармезана. Чукнете едно яйце. Обелете и настържете на ситно един морков и половин чушка. Нарежете на ситно пресния лук и стиснете две скилидки чесън. Нарежете на ситно и шепа пресни листа босилек. Нарежете пилешкото на малки парченца, поръсете със сол и черен пипер. Ако желаете го пасирайте в блендер, за да се нареже на ситно. Накрая добавете и сварената киноа. Разбъркайте всичко добре, докато получите хомогенна смес.
Постелете голяма тава с хартия за печене.
С леко мокри ръце загребете от сместа и оформете кюфтенца. Подредете ги в тавата и печете на 200 градуса до готовност. Обърнете ги, за да се изпекат равномерно.
Да ви е сладко!
Страхотни! И аз много обичам киноа :) Ще пробвам кюфтенцата задължително :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ани!
Чудесни са кюфтенцата, Ани!
ОтговорИзтриванеИ аз съм любител на киноа, но винаги я смесвам с червената,
която стои по-хрупкава!
Непременно ще ги опитам :)
Поздрави!
Наистина са страхотни! И най-много ми харесва (освен съдържанието, разбира се), че си ги изпекла, Ани, а не са пържени.
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Ани, веднага си ги заплювам, даже се изкушавам да скрия чинийката от останалите;))
ОтговорИзтриванеЗадължително ще опитам!
Чудесно предложение и много апетитни снимки, Ани! Обичам киноа и тази рецепта също си я записвам :) Поздрави, с пожелание за широко усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеМного симпатични и с разкошна коричка са тези кюфтенца,Ани!Поздрави и хубава сряда!
ОтговорИзтриванеТези кюфтенца май вече веднъж ги отмъквах, явно са останали още. Прибирам ги сега ;) Ама така ще е, като са по мой вкус! Прегръдка, Ани :)
ОтговорИзтриванеПри цена на кеноа 500 гр.6 лв., извинете но няма да се направя тази вероятна вкусутия. Давайте и цените при тези рецепти. По-удобно ще бъде.
ИзтриванеЗдравейте, прав сте киноата, като всички био продукти, не е от най-евтините. Можете да я замените например с булгур, като предварително го сварите. Ако прецените можете да опитате фитнес кюфтенцата с риба тон: http://vkusnoteka.blogspot.com/2013/05/blog-post_18.html. Поздрави и весели празници!
ИзтриванеМного вкусни! Туко що ги приготвих за вечеря и много се харесаха от всички :) Да не говорим и колко са бързи :)
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че са ви харесали Калояна. И на нас са ни любими. Дори в момента имам няколко в хладилника. Когато се покрият с фолио са си много издържливи.
ИзтриванеБлагодаря ви, че споделихте :)
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеЗдравейте!С какъв НЕмлечен и безглутенов продукт би могло да се замени пармезана?
ОтговорИзтриванеЗдравейте. Няма с какво да го замените. Просто го пропуснете. Няма значително да пострада вкуса без него :)
ИзтриванеУНИКАЛНИ.Мога да изям една тава,каквото и да съм направила от вашия блог всичко се получава,бъдете жива и здрава 100 години
ОтговорИзтриване