Да си кулинарен блогър често означава празниците да идват при теб няколко дни по-рано :) Нашият Никулден мина :) А вашият? :)))) Сигурна съм, че моята рецепта ще ви хареса, защото тя е с малко продукти, бърза е за приготвяне и е много вкусна.
3 бр. почистени от вътрешности ципура
80 г масло
4-5 стръка пресен магданоз
4-5 стръка пресен босилек
4-5 стръка прясна мента
1 лимон
2 с.л. каперси
черен пипер
сол
зехтин
Направете по 3 вертикални прореза върху повърхността на рибата. Сложете в тях от билковото масло. Прехвърлете я върху тава, покрита с хартия за печене. По същия начин пригответе и останалите риби. Поръсете със сол и черен пипер. Нарежете един лимон на кръгчета и пъхнете по два във вътрешността на всяка риба. Сложете и по малко каперси във всяка.
Аз разпределих останалото билково масло във вътрешността, но мъжът ми даде много добра идея в последствие, че останалото масло може да се стопи и да се налее в каничка, да се поднесе към рибата, за да може всеки да си полива, докато хапва. Мисля, че би се получило много добре. Ако желаете можете да стиснете и скилидка чесън в билковото масло. Изборът е ваш. Стиснете сока от остатъците от лимона върху рибата.
Полейте със струйка зехтин и печете на предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути.
Поднесете с гарнитура от печени картофи или зеленчуци по избор.
Да ви е сладко!
Честит празник!Чудесна е станала!
ОтговорИзтриванеАни, и аз съм сигурна, че би ми харесала. Много уханна и вкусна ми изглежда. :)
ОтговорИзтриванеИ щом е минал у вас Никулден, давай втори дубъл. ;)
Поздрави!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване