Търсене в този блог

понеделник, 16 декември 2013 г.

Фритата с броколи, праз лук и гъби

    Приготвих тази фритата в мултикукър за 40 минути. Направо ме спаси една вечер, когато се прибрахме късно и трябваше светкавично да приготвя вечеря за семейството. Оказа се неочаквано добра комбинация от вкусни броколи, леко сладък праз лук и апетитни гъбки. Много вкусно се получи. Може да се приготви и в тефлонов тиган и да се запече във фурна след това.


Продукти:

1 глава броколи
2 стръка праз лук
5-6 бр. големи гъби
шепа листенца прясна мащерка
3 яйца
200 мл. прясно мляко
черен пипер
сол
50 г настърган кашкавал


Нарежете броколите на розички, праз лука на кръгчета, а гъбите на парчета. Сложете ги във вътрешния съд на мултикукъра, полейте със зехтин, поръсете със сол и черен пипер и затворете капака. Изберете функция FRY за 10 минути. Броколите ще станат по-наситено зелено, празът и гъбите ще омекнат. Отворете и поръсете с мащерка, разбъркайте. В купа разбийте яйцата, заедно с прясното мляко, черния пипер и солта. Залейте зеленчуците, изберете програма BAKE за 20 минути на 180 градуса. След края на програмата отворете капака и поръсете с настъргания кашкавал. Внимателно изсипете фритата в чиния.


-------------
Ако не ползвате мултикукър:

Загрейте фурната на 200 градуса.
Задушете зеленчуците със зехтин, черен пипер, сол и мащерка до омекване в тефлонов или керамичен тиган с метални дръжки. Излейте яйчената смес и запечете за 5-6 минути, след това пъхнете съда във фурната и запечете фритата и от горната страна, докато стегне и добие леко златист цвят. Поръсете с настъргания кашкавал. Поднесете я топла.

Да ви е сладко!


16 коментара:

  1. Изглежда чудесно, Ани! Обичам фритати всякакви, а в момента имам и всички продукти....та ще спася вечерята с рецептата ти:)!
    Прегръдка и хубавна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ваня, много си мила, благодаря ти. И аз много обичам, особено с кукъра е толкова лесно всичко в един съд се готви. Наскоро правих още една с чушки, чери домати, маслини и сирене. Стана страхотна също. Да ви е сладко :) Прегръдки

      Изтриване
  2. Ани, напълно ти вярвам, защото изглежда чудесно!
    Поздрави и хубава вечер. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, много ти благодаря, радвам се, че ти харесва. Хубав ден

      Изтриване
  3. Мисля, че съзрях утрешната си вечеря;) Дано успея да я снимам и да ти я покажа, Ани;) Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъхче, хихи, много се радвам :))) Дано мила, че и аз искам да видя резултата :) Прегръдки! Няма да съжаляваш!

      Изтриване
  4. Освен да дръпна едно парче, друго няма какво да кажа:))) Страхотна е, Ани! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Candy, давай бързо, че картите се раздават :))) Успешна седмица ти желая!

      Изтриване
  5. Много по вкуса ми е това ястие,Ани!Само че вместо прясно мляко слагам квасена сметана.Вълшебен е този уред,личи си!Прегръдка от мен и хубав ден да ти е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти мила Роси. Сигурна съм, че с квасена сметана ще стане страхотно! Уредът наистина е вълшебен. Досега не ме е разочаровал с всичко, което опитам в него :) Сърдечни поздрави:)

      Изтриване
  6. Как апетитно изглежда тази фритата, Ани! Такива бързи манджички най-ги обичам :) И са много удобни и за снимане! Стоиш си, грейне, доснима ти се, разшеташ се и след 20 минути си на снимачната площадка ;) Снимката ти е много стилна!!
    Прегръдка от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, и аз много ги обичам, спасяват ме честичко :) Радвам се, че ти харесват снимките. Правени са вечер за съжаление. Аз съм много самокритична напоследък..

      Изтриване
    2. Снимките са вечерни?! Моят фотоапарат въобще няма да ги докара така добре!!! Въпреки софтбокса и другите осветления наоколо. Не са на фокус и синеят, ястието изглежда умряло преди седмица, а фотошоп не помага много. Браво, в такъв случай на фотоапаратчето ти!!! И при Йоли това ме впечатлява, как и на лампа й стават добре и кристални снимките и с апетитни цветове! Прегръдка!

      Изтриване
    3. За фокус ползвай вечер статив. Апаратът ми не е DSLR, но за възможностите си се справя много добре. Разбира се и фотошоп помага донякъде. Но има още мнооого да се желае. Гръмна ми крушката на лампата и сега и аз нямам осветление :)))

      Изтриване
  7. То аз и денем ползвам статив, ако е много мрачно. И пак не съм доволна. Снимката е мъглива, виждаш пикселите... Нищо, някой ден ще си набавим каквото ни трябва и ще снимаме ефектно и в 2 през нощта ;)

    ОтговорИзтриване