вторник, 14 януари 2014 г.

Кюфтенца с броколи и пармезан

    Днешната рецепта е от рубриката рецепти за, така популярния напоследък уред, мултикукър. Кюфтенца с броколи и пармезан. Диетични, здравословни и най-важното вкусни. Хапвам ги, когато съм на олекотен хранителен режим със зелена салатка. Обичам най-различни варианти на подобни здравословни кюфтенца. Показвала съм ви Кюфтенца с риба тон, Кюфтенца с пилешко и киноа, Магданозени кюфтенца и Кюфтенца с тиквички и гъби. Всички са печени с изключение на магданозените.
   Аз изпекох кюфтенцата в мултикукъра. Но ако вие не разполагате с такъв уред спокойно можете да ги изпечете във фурната, в тава, покрита с хартия за печене. Печете на 200 градуса по 6-7 минутки от страна. 

     Много съм щастлива да споделя с вас и моето първо домашно видео, качено в You tube. 
В него правя полу-пълнозърнест хляб в Philips Multicooker. Надявам се да ви бъде полезно. 


Продукти за 12-13 кюфтенца:

1 глава броколи
2 стръка пресен чесън
2 стръка пресен лук
50 г настърган Пармезан
50 г настърган Чедър
2 с.л. галета
2 яйца
черен пипер
сол

Измийте и отделете розичките броколи. Сложете ги в купа. Добавете настърганите сирена и нарязаните на ситно пресен лук и чесън. Поръсете с галета, чукнете две яйца, поръсете с черен пипер и сол и разбъркайте всичко добре. 
Включете мултикукъра. Намажете съда със зехтин.
Леко навлажнете ръце и оформете малки, леко плоски кюфтенца. Поставете ги на  дъното на съда. Изберете програма BAKE от MENU. Настройте температура 180 градуса и печете кюфтенцата по 5 минути от страна. Обръщайте ги със специалната шпатула на мултикукъра. 
Поднесете след като изстиснат.


Да ви е сладко!

Източник: http://www.keyingredient.com/recipes/506436456/baked-cheese-broccoli-patties/

13 коментара:

  1. Ани, браво! И за чудесната рецепта, и за видеото. Ех, много ти се радвам, много успехи още ти желая!
    Хубава вечер. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, поздравления за първото домашно видео! С интерес ще следя и следващите!
    Рецептата е интересен и вкусен здравословен вариант!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Какви симпатични и обещаващи кюфтенца! Много по мой вкус!
    Видеото мисля вече ти писах някъде, но много ми харесва! Само така, мила! Много успехи ти желая!!!
    Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Умирам си за подобни вкусотии! Чудесни кюфтенца, Ани, пъстри, леки и много полезни! За вкусът им хич и не се съмнявам!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Ани,непременно ще се възползвам от предложението ти,очарова ме!
    Много по мой вкус е!
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  6. Роси Руканова16 януари 2014 г., 13:36

    Ани, здравей!
    Страхотни неща твориш, много съм впечатлена и редовно те проверявам за новости...
    Поздравления, мнооого си добра!
    А тези кюфтенца толкова ме заинтригуваха, че нямам търпение да се прибера от работа! Обожавам и броколи, и пармезан, и чедър...
    Сега имам един може би глупав въпрос - броколите сурови ли се слагат или бланширани? А ако е от замразените ще стане ли?
    Благодаря, и продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря Роси.Много си мила. Аз ги сложих сурови, но ти ако искаш леко ги бланширай във вряща вода за минута, две.Замразените пак така.

      Изтриване
  7. Сладуранке, ами ти си готова за кулинарно предаване, абсолютен професионализъм! Кюфтенцата са великолепни! Очакваме още видеа от теб, рецептите така някак си са по-усвоими! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Уникално вкусно звучи,но имам въпросче?След,като не вариш или бланшираш броколите...не остават ли сурови?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, защото после се пекат 10 минути, под затворен капак. Но ако вас ви притеснява леко ги бланширайте във вряща вода за 1-2 минути.

      Изтриване
    2. Благодаря за отговора.Ще ги пробвам обезателно :)

      Изтриване
    3. Здравейте, ако не ги приготвяме в такъв уред, да ги запечем в тавичка във фурната или да ги пържим на тиган?

      Изтриване
    4. За предпочитане е да ги изпечете върху хартия за печене. Ще отнеме около 7-8 минути от страна, а също така можете и на тиган с капка зехтин.

      Изтриване