Търсене в този блог

вторник, 2 септември 2014 г.

Пълнени гъби със сирене Бри, магданоз и чесън

    Ако вече сте опитвали моите Три предложения за пълнени гъби и сте ги харесали, днес ви предлагам два нови варианта на пълнени гъби, в които ще се влюбите. Пълнени гъби със сирене Бри, магданоз и чесън и Пълнени гъби с крема сирене, в хрупкава панировка.



Продукти:

20 бр. средно големи гъби
30 г масло
100 г сирене Бри
черен пипер
сол

връзка пресен лук
50 г масло
2 големи скилидки чесън
връзка магданоз
1/2 ч.ч. бяло вино

Загрейте фурната на 200 градуса.
Измийте добре гъбите и отстранете пънчетата им. Не ги хвърляйте. Може да ги задушите в масло за гарнитура на друго ястие или да ги сготвите в тиган, заедно с пилешки хапки. Разтопете маслото в тиган и сложете гъбите без пънчета. Разклатете тигана и ги обърнете, за минута, докато добият златист цвят. 


Прехвърлете ги в съд за печене. Поставете по парче сирене Бри във всяка гъба. 


В същия тиган стопете маслото и сложете нарязан на ситно пресен лук, чесън и магданоз. Налейте и бялото вино. Кипнете, след това намалете на бавен огън. С лъжица сложете от сместа върху всяка гъба. 


Поръсете с прясно смлян черен пипер и сол. Печете на 200 градуса, до готовност, докато сиренето се стопи, а гъбите са се изпекли. Поднесете топли.



Гъби втори вид: 

Гъби в хрупкава коричка с пълнеж от крема сирене




Продукти:

10 бр. гъби
черен пипер
сол

продукти за пълнежа:

4-5 с.л. крема сирене Филаделфия
1 скилидка чесън
1/2 ч.л. червен пипер
2 стръка опашки от пресен лук
черен пипер
сол

продукти за хрупкавата коричка:

3 филии хляб
50 г масло
1 скилидка чесън
връзка босилек

1 яйце
100 г брашно

Загрейте фурната на 200 градуса.
Измийте добре гъбите и отстранете пънчетата им. 
Смесете в купа всички продукти за пълнежа.
Смелете в блендер всички продукти за коричката, БЕЗ яйцето и брашното. 
Сложете брашното в купичка. Чукнете и разбийте яйцето в друга купа. В трета купа сложете панировката. 


Напълнете гъбите с пълнежа от крема сирене. Оваляйте ги в брашното, след това в яйцето и накрая ги оваляйте добре в панировката от маслени трохи. 


Поставете ги в тава.  Печете на 200 градуса, докато добият златист загар и станат хрупкави.Поднесете топли.


Да ви е сладко!

22 коментара:

  1. Интересни и вкусни рецепти,Ани!
    И красива нова визия :)
    Хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Дани. Писаха ми читатели, че трудно се четял текста на черен фон и реших да сменя визията с по-светла. Радвам се, че ти харесва.

      Изтриване
  2. Много ми харесват, фен съм на такива пълнени гъби! Да не забравя, много ми харесва новия облик на блога, страшно свежо! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Ани, разкошни са! Правя подобни на втория вариант, но и тези ще пробвам, сигурна съм!
    И на мен ми допада промяната на блога.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весе, благодаря ти! Ако предпочиташ можеш да ги изпържиш с галета. Радвам се, че новата визия ти допада :)

      Изтриване
  4. Да, определено промяната действа освежаващо и на мен също много ми харесва!
    А гъбките са ти вълшебни! Убиец направо! Ще се възползвам и от двата варианта, Ани! Благодаря ти, че сподели! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирме, благодаря ти. Време беше малко да поосвежа :)
      Много обичам гъби. Постоянно експериментирам с тях. Ще се радвам ако ги опиташ.

      Изтриване
  5. Ани, много апетитни гъбки! Тези панираните вчера ги гледах във фейсбук и доста време ми трябваше да осъзная, че са гъби, мислех, че е месо, а панировката бях убедена, че е от шам фъстък :) И на мен ми допада новата визия. Наистина по-трудно се чете текста на черен фон, но пък снимките повече изпъкват, на мен ми е голяма дилема с какъв фон да е блога :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, изненадах ли те с панираните гъбки, които все пак са печени. Наистина са трудни за разпознаване в този си вид, но са много, много вкусни. А първите е добре да се поднесат топли.
      Именно заради изпъкването на снимките поддържах 4 години черния фон Кате. Много ми харесваше как стои. Но започнаха да ми пишат читатели, че трудно четат текста на черния фон и реших да го сменя.
      Лека вечер.

      Изтриване
  6. От първите гъбки съм правила,но вторите също много ми харесват,такива зелено-рошавки!Чудесни предложения,Ани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Росче, благодаря ти, че се отби. Когато си търсиш идеи за мезе, ето ти два готови варианта ;) Прегръдки

      Изтриване
  7. Първите гъбки са често на трапезата ни, особено, когато има купон. Но вторите са новост- ще ги опитам@! Поздрави, Ани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте, много ще ти допаднат с хрупкавата панировка и пълнеж от крема сирене. Много са вкусни.

      Изтриване
  8. Аничка, прекрасни са! И от двата вида бих опитала с удоволствие. Но искрено ми запали любопитството с вторите... Само си представям как сладко-сладко хрупкат!
    Прегдръдки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, много ще се радвам ако ги опиташ. Ще останеш много доволна! Прегръдки

      Изтриване
  9. Ани от къде да започна - всичките ти нови предложения са страхотни, вкусни и много , много съблазнителни! И торти и предястия и ястия! А тези гъбки ше ги приготвя оше таз вечер - обожавам гъби и сирене, но днес ше ги направя и с бри!
    Поздравления и за новата визия на блога - изглежда много свежо и весело! Сърдечни поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ти мила сладурке. Много се радвам, че гъбените предложения ти харесват. Непременно опитай и с хрупкавата панировка. Страхотни са! Радвам се, че визията ти харесва. Прегръдки

    ОтговорИзтриване
  11. Чудни гъбки! Особено ми хареса идеята за тези с коричката.Не съм опитвала подобни. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз не бях опитвала Радост и много ми харесаха. Хрупкави и с вкусен пълнеж. Наистина не разбираш, че ядеш гъби. Много ще се радвам ако ги опиташ! Поздрави

      Изтриване
    2. Ани, поклон към тебе и твоя изобретателен труд. Не само гъбките а и всичките ти рецепти са толкова интересни, различни и красиво декорирани.Когато имам гости, с повод и без повод аз ще готвя по твои рецепти. Всичките са така интересни и изкушаващи.Да си жива и здрава и с много късмет и радост от произведенията и делата ти.

      Изтриване
    3. Много ви благодаря Фани. Трогнахте ме с този мил коментар. Много се радвам, че рецептите ми ви харесват и се чувствате уютно тук. Добре сте дошла и приятно готвене :)

      Изтриване