Търсене в този блог

понеделник, 2 февруари 2015 г.

Крем супа от патладжани и печени чушки

    Аз продължавам със супените експерименти. Представям ви божествена крем супа от патладжани и печени чушки. Никога не сте допускали, че може да се направи крем супа от патладжани? Опитайте я и ще останете очаровани! Нежна и много ароматна с малки парченца печени, червени чушки.


Продукти:

4 бр. патладжана
4 бр. червени чушки
2 картофа
1 скилидка чесън
връзка магданоз
зехтин
1 ч.ч. прясно мляко
300 мл. зеленчуков бульон
черен пипер
сол


Обелете и нарежете патладжаните на кубчета. Сложете ги върху хартия за печене, полейте със струя зехтин, поръсете с черен пипер и сол и печете на 230 градуса, докато омекнат и добият златист загар. 
През това време изпечете чушките на парти грил или на котлон. Обелете ги и ги почистете от семето.


Обелете двата картофа и ги сварете. 
Сложете в кана блендер патладжаните, картофите, две печени чушки, скилидката чесън, връзка магданоз, полейте със струя зехтин и налейте прясното мляко и част от бульона. Поръсете с черен пипер и сол и пасирайте до гладкост. По желание добавете от бульона, до желаната от вас гъстота на супата. Върнете я в тенджерата и загрейте леко.
Нарежете останалите две печени чушки на малки парченца и ги пуснете в супата. 


Да ви е сладко!


20 коментара:

  1. Много интересно, Ани, много! :)
    А как ми събуди спомените с това отрязано парче от дънер... Имах си почти същото и уж щяха да ми го разкрасяват - загладиха го, махнаха му кората... За нищо не става вече, ама както и да е...
    Много красиви снимки си й направила на супичката, да ви е сладко! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Геринце, моето ми е подарък от едни приятели, имам си цели две :) Без кора не си е дънер, направо :) Благодаря ти! Радвам се, че супичката и снимките ти харесват :)

      Изтриване
  2. Чудесна супа, Ани.Не преставаш да ме изненадваш с нестандартни идеи за крем - супи.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ели. Напоследък много често експериментирам върху тях и резултатът винаги е много добър. Поздрави и лека вечер.

      Изтриване
  3. Силвия Паскалева2 февруари 2015 г. в 16:05

    Ани, ти си прекрасна магьосница в кухнята: такъв гейзер от идеи, творчество, красота! Неизчерпаема енергия блика от твоите ястия, които всъщност са произведения на изкуството! Попаднах случайно при теб, търсейки нещо за/със сусамов тахан, но се зачетох и съм възхитена! Радвам ти се от сърце и ти желая здраве и все така зашеметяваща и неуморна във всяко едно начинание!
    Аз не отделям толкова време и мисли за гозбите, предпочитам бързината и леснотата, разбира се заради оскъдно време, но високо ценя такова майсторството като твоето и най- вече усетът ти към детайла и естетиката!
    Продължавай да ни радваш с фонтаните си от вкус и цвят!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте г-жа Паскалева! Не знам какво да кажа. Трогнахте ме с безкрайно милия си коментар. Много се радвам, че един бърз поглед във Вкуснотека е успял да ви спечели и да ви превърне в редовен мой читател. Това означава много за мен! Уверявам ви, че тук можете да откриете много бързи и лесни кулинарни идеи, които да прилагате в ежедневието си. Благодаря ви от сърце още веднъж и добре дошла :)

      Изтриване
  4. Наистина ме изненада, Ани с тази рецепта:)) Много обичам патладжан! Но ще изчакам сезона на зеленчука и ще опитамV

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весе, радвам се, че ти харесва супичката. Поздрави

      Изтриване
  5. Такава супа не съм и чувала, но така ми хареса, че чакам патлджаните на село да станат :) Страхотна идея!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. prokurora, радвам се, че ви заинтригувах. Аз самата бях супер изненадана, когато я опитах. Уникално вкусна и много ми хареса. Поздрави

      Изтриване
    2. Ани мисля, че е време да ти се представя, казвам се Любка. Преди време на шега се писах така, заради една шега на мъжа ми, и така си останах :) Лек ден, страхотни рецепти ни предлагаш винаги следя новините от блога ти.

      Изтриване
    3. Приятно ми е Любка. Добре дошла в блога. Настани се удобно и уютно! :)

      Изтриване
  6. Аз искам да попитам-прясното мляко може ли да се замени с нещо друго?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, прясното мляко може да се замени с готварска сметана, но според мен с нея супата ще стане по-тежка, а все пак в нея има патладжани.

      Изтриване
  7. Prekrasno izglejda!Blagodaria vi za ideite koito davate,vasha pochitatelka sam veche :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Радвам се, че супата ви допада и се чувствате комфортно при мен. Добре дошла!

      Изтриване
  8. Наистина нестандартна супа !!! Имам болен от рак , когото съм се задължила да опазя и доколкото зависи от мен , да продължа живота му . За целта трябва да му осигурявам ежедневно вкусотийки , които хем да са полезни , хем вкусни , а най важното да са подходящи за и без това капризния му стомах . Тука в Испания има целогодишно зеленчуци от всякакъв вид и смятам че Вашата рецепта ще ми помогне много . Дано да му хареса . За обичащият човек най-голямата награда е благодарността в очите на другия . Дано я прочета и след Вашата необичайна супичка . Ваша почитателка

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Фани,
      много съжалявам да прочета, че се борите с тази коварна болест. Стискам ви палци човекът да е с късмета си, защото, когато човек има късмет ако е болен ще оздравее!
      Надявам се тук да намерите много вкусни и същевременно здравословни рецепти, които да са подходящи за режима му. Благодарността е излишна. Тя наистина се чете в очите.
      Сърдечни поздрави

      Изтриване
    2. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване