Вкусна и питателна крем супа от зеленчуци и червен боб за студените февруарски дни. Приготвя се изключително бързо, като за улеснение на домакините рецептата е с готово сварен червен боб. Можете да го откриете под най-различни марки - Крина, Бондуел и др., а моят е в буркан, испански.
1 тиквичка
1 голям картоф
1 морков
1 голяма червена чушка
2 парчета целина
4 с.л. готово сварен червен боб
1 скилидка чесън
връзка пресен магданоз
зехтин
черен пипер
сол
Обелете и нарежете в тенджера на едри парчета тиквичката, картофа, моркова, чушката и целината. Сварете ги и охладете добре. Обелете чушката от люспата и върнете в супата само чистото месо от нея.
Прелейте в кана блендер, добавете боба, връзката магданоз, струйка зехтин, скилидката чесън, черен пипер и сол и пасирайте до гладкост. Върнете в тенджерата и затоплете, преди да поднесете.
Прекрасна композиция за снимката, Ани!
ОтговорИзтриванеПридърпвам си филийка с прошуто и започвам супата :)
Хубав уикенд от мен!
Благодаря ти Дани. Класика и то вкусна :)
ИзтриванеКакто съм само на крем супи, направо сипвай една порция :) Както такава точно не съм правила, ще ми дойде разнообразие :)
ОтговорИзтриванеУсмивка от мен, Ани :)
Ох и аз Татянче. Само крем супи и салатки напоследък. Пристрастих се. Опитай, надявам се да ти хареса, както и следващата :)
ИзтриванеАничка, правих и аз точно такава супа - със зеленчуци и червен сварен боб. Ама я обърках нещо, подправките не ги уцелих и не ни хареса на вкус... Трябва да опитам твоя вариант и да й дам втори шанс, изглежда чудно! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Само магданоз мила моя, нищо друго не й трябва или босилек. Свежа и полезна. Дай й шанс отново!
ИзтриванеЗа пръв път варя червен боб,бихте ли ми казали нормално ли водата ,в която ври да се оцветява в червено.
ОтговорИзтриванеДа, нормално е, но защо го вадите вие,като има готов сварен боб, който ще ви спести време.
Изтриване