Търсене в този блог

понеделник, 12 януари 2015 г.

Предястие с гъби, аспержи и сушени домати

     Това вкусно предястие се роди случайно. Приготвях гъбена супа, но имах доста гъби и отделих една част, за да ги задуша в масло. Имах и аспержи и сушени домати в зехтин и ми хрумна да ги комбинирам, като предястие и мезе за бяло вино. Получи се много вкусно и започнах честичко да си го приготвям. Опитайте :) Лично аз мога да го хапвам само него, като основно.


Продукти:

250 г гъби печурки
30 г масло
връзка пресни аспержи
сушени домати от буркан
2-3 сварени яйца
черен пипер
сол
зехтин



Измийте и нарежете гъбите. Задушете ги в масло, докато омекнат. Кипнете тенджера с вода и 1 ч.л. сол. Обелете аспержите с белачка за картофи, отрежете най-долната и част и я изхвърлете, защото е по-жилава и нарежете останалата на парчета. Пуснете ги във врящата вода и ги варете 5 минути. Веднага ги извадете и охладете в купа със студена вода с лед. Така ще запазите цвета им и ще пресечете процеса на варене. Ще получите аспержи ал денте. 

Сварете яйцата в същата вода за 5 минути. Обелете ги и ги нарежете. Нарежете и сушените домати на парченца.

В купа комбинирайте аспержите, задушените гъби, сушените домати и нарязаните на четвъртинки яйца. Поръсете със сол и черен пипер и полейте със струйка зехтин.


Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Даа, много си права, Ани, че чудесно ще му подхожда на това предястие бяло вино :) Много богати вкусове на едно място, ще опитам предложението ти!
    Желая ти хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубава комбинация, Ани! Прекрасна седмица ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна комбинация, Ани!
    И красиви цветове се съчетават :)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Най - много ти обичам случайните неща! Прекрасно предложение, Аничко! Направо е супер!

    ОтговорИзтриване